Skånska Byggvaror – Faktura, Delbetalning och Fler betalsätt

Publicerat den 17 oktober 2019

Skånska Byggvaror är en butik som säljer byggvaror online och i sina fysiska butiker. Företaget grundades 1965 och har idag en egen tillverkning av byggvaror. Skånska Byggvaror erbjuder även fri frakt på samtliga leveranser. På den här sidan tittar vi närmare på de betalsätt som går att välja bland när man handlar hos Skånska Byggvaror. Vi tar även reda på hur kunderna upplevt det att handla där.

Betalsätt hos Skånska Byggvaror

Här listar vi de betalsätt som erbjuds i Skånska Byggvarors webbshop.

Faktura

I samarbete med Qliro erbjuder Skånska Byggvaror betalning mot faktura. Betalningstiden är 14 dagar.

Delbetalning

I samarbete med Qliro kan man dela upp betalningen av sina köp hos Skånska Byggvaror. Delbetalning erbjuds i form av Qliro Delbetalning, upplagt över 3-36 månader, alternativt genom Qliro Konto. Med Qliro Konto kan man betala av sitt köp flexibelt.


supreme card kreditkort


0 KR ÅRSAVGIFT ✓

6 MÅNADER RÄNTEFRITT ✓

30 000 KR KREDITGRÄNS ✓
Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.


supreme card kreditkort


0 KR ÅRSAVGIFT ✓

6 MÅNADER RÄNTEFRITT ✓

30 000 KR KREDITGRÄNS ✓
Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.

Direktbetalning via Bank

Du kan betala ditt köp genom att dra pengar direkt från ditt bankkonto. Detta gäller om du har konto hos någon av bankerna SEB, Nordea, Handelsbanken eller Swedbank.

Kortbetalning

Skånska Byggvaror accepterar kort utgivna av MasterCard, VISA och Eurocard.

Sortiment

Skånska Byggvaror har ett brett sortiment som bland annat omfattar byggvaror och tillbehör till uterum, växthus, fönster, dörrar, förvaring och badrum.

Skånska Byggvarors butiker

Förutom webbshoppen har man även försäljning i sina fysiska butiker. Totalt har man 10 butiker i Sverige som bland annat finns i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Halmstad, Falun, Malmö och Örebro. Vissa av butikerna är egna medan andra är showrooms inom exempelvis Byggmax och Plantagen.

Företaget bakom Skånska Byggvaror

Skånska Byggvaror ingår idag i Byggmax-koncernen, vars aktie är noterad på Stockholmsbörsen. Byggmax-koncernen är även ägare till Buildor samt Byggmax-butikerna.

Så tycker kunderna om Skånska Byggvaror

Här har vi samlat kundomdömen för Skånska Byggvaror från omdömessidor på nätet.

Trustpilot

Hos Trustpilot har Skånska Byggvaror fått betyget 3,8 av 5, vilket sammanfattas som “Bra”. De som lämnat negativa kommentarer beskriver hur varor har dålig kvalitet, att de har lång leveranstid och att deras produkter är svåra att montera.

De som varit positiva beskriver hur de fått en snabb och säker leverans, att produkterna varit bra och att de varit nöjda med servicen. Representanter från Skånska Byggvaror har gått in och besvarat något enstaka omdöme. Genom att engagera sig mer i kundernas synpunkter skulle man enkelt kunna förbättra sig från deras håll.

Prisjakt

Hos Prisjakt har Skånska Byggvaror fått ett samlat betyg på 4,4 av 5, vilket får anses som relativt högt. Bland de omdömen som lämnats nyligen är synpunkterna i huvudsak positiva. De handlar bland annat om att produkterna har bra kvalitet och att leveransen varit snabb. Bland de negativa omdömena (som är lite äldre) beskriver man att leveransen tagit för lång tid och att kundservicen är dålig.

Sammanfattning

Möjlighet till faktura och delbetalning via Qliro ger en säker och bra betalning. Vad vi dock skulle efterfråga hos Skånska Byggvaror är en särskild delbetalning för lite större köp. Ofta innebär inköp från bygghandlare så pass stora köp att Qliros delbetalningar inte täcker hela köpet. Detta är ett föremål för förbättring.

Kanske skulle man rentav erbjuda sina kunder ett eget privatlån?