Rolex – Topplista butiker med Faktura/Delbetalning, Klarna, Qliro

Uppdaterat den 29 maj 2019

Rolex är förmodligen ett av världens mest kända klockmärken. Rolex anses vara ett mycket exklusivt klockmärke som bland annat synts frekvent inom populärkultur. Här kan du få mer information om Rolex-klockor och i vilka butiker man kan köpa dem mot faktura och delbetalning.

Topplistan – Populäraste Rolex Butiken just nu

uret logo
Collector Faktura
Collector Konto Delbetalning
Klockor, Rolex, Armani, Breitling, Omega
collector faktura logo

uret logo collector faktura logo
Collector Faktura
Collector Konto Delbetalning
Klockor, Rolex, Armani, Breitling, Omega

Topplista över butiker som säljer Rolex mot faktura och delbetalning

  • MyWatch – Klarna faktura och delbetalning
  • Uret – Egen delbetalning
  • Klockmaster – Klarna faktura och delbetalning
  • Nobiles – Sveawebpay faktura och delbetalning

Populära Rolex-modeller

Det finns några modeller av Rolex som blivit lite extra populära. Här tittar vi närmare på dessa.

Rolex Submariner

Rolex Submariner har bland annat synts i flera James Bond-filmer. Som namnet anspelar på så går klockan att ta ner djupt under vatten. Den tål djup på ner till 300 meter, där den fortfarande visar den exakta tiden.

Rolex Datejust

Rolex Datejust är en annan klassisk Rolex-klocka som var den första i sitt slag med en självuppdragande kronometer, samt att den visade datum.

Rolex Daytona

Rolex Daytona har från början varit en klocka som inspirerat av racing och snabba hastigheter. Dess funktioner passar väl för motorsport, något som Rolex genom åren haft starka band till. Exempelvis blev man år 2013 global partner till Formel 1.

Rolex GMT Master

Denna modell av Rolex utvecklades till en början för att passa piloter. En av dess uppskattade funktioner för just piloter är förmågan att kunna visa tiden i två olika tidszoner samtidigt. Rolex GMT Master kännetecknas av sitt robusta utseende.

Historien bakom Rolex

Rolex grundades 1905 i London under det ursprungliga varumärken “Wilsdorf and Davis”. Till en början importerade man schweiziska urverk som man satte på egna boetter och sedan sålde vidare till juvelerare runt om i London. Det var först år 1919 som man flyttade företaget till Schweiz och där etablerade företaget som Rolex Watch Company.

Priser på Rolex-klockor

Rolex har förhållandevis höga priser om man jämför mot konkurrerande varumärken inom klockor. Detta är även anledningen till att många kunder efterfrågar möjligheten till att delbetala vid köp av Rolex. Här listar vi några ungefärliga priser för Rolex-klockor just nu.

  • Rolex Submariner 114060 – cirka 98 000 kronor
  • Rolex Datejust II 116300 – cirka 75 000 kronor
  • Rolex Air-King 116900 – cirka 72 000 kronor
  • Rolex Explorer II 216570 – cirka 91 000 kronor
  • Rolex Yacht-Master 116655 – cirka 244 000 kronor

Hur vet man att en Rolex är äkta?

På grund av Rolex-klockornas höga pris så har de varit föremål för mängder av förfalskningar. Att en Rolex-klocka är äkta går ofta att urskilja på dess vikt, då urverket är av kvartstyp och väger ganska mycket. Vidare är det möjligt att verifiera en Rolex-klockas äkthet via det serienummer som finns ingraverat i klockan.

Skriven för första gången den 20 maj 2019