Däck – Lista på butiker med faktura, delbetalning – Klarna, Resurs Bank

Publicerat den 5 juni 2019

Du som beställer däck till bilen över nätet får en bättre chans att jämföra priser mellan olika aktörer. Du kommer även kunna ägna lite tid åt att välja de däck som du faktiskt behöver. På den här sidan har vi sammanställt en topplista över butiker som säljer däck mot faktura och delbetalning, via några av de vanligaste kreditföretagen. Vi guidar dig även till allmän info kring att köpa däck.

Topplistan Butiker med däck mot faktura/delbetalning

autodoc logo
Klarna Faktura
Klarna Konto Delbetalning
Bildelar, Däck, Takboxar,
klarna faktura logo
däck 24/7 logo
Klarna Faktura
Klarna Konto Delbetalning
Däck, Fälgar, Navkapslar
klarna faktura logo

autodoc logo klarna faktura logo
Klarna Faktura
Klarna Konto Delbetalning
Bildelar, Däck, Takboxar,
däck 24/7 logo klarna faktura logo
Klarna Faktura
Klarna Konto Delbetalning
Däck, Fälgar, Navkapslar

  • Autodoc – Klarna faktura och delbetalning
  • Däck247 – Klarna faktura och delbetalning
  • Euromaster – Delbetalning med Euromaster-kortet via Resurs Bank
  • Tyred.se – Avarda faktura och delbetalning
  • Däckia – Delbetalning med Däckia-kort via Resurs Bank
  • DäckTeam – Delbetalning via Santander Bank

Typer av däck

När du köper däck behöver du ta ställning till vilken typ av däck du ska använda på din bil. Här går vi igenom några av de vanligaste typerna.

Allrounddäck

Dessa däck går att använda i alla väder oavsett väglag. Man skulle kunna säga att det är sommardäck och vinterdäck i ett. Vad som kännetecknar allrounddäck är att de brukar slitas lite snabbare än andra däck, då de har ett större rullmotstånd. Fördelen är givetvis att man inte behöver byta däck till vintern/sommaren.

Lågprofildäck

Lågprofildäck är däck som liksom namnet antyder på har en lite lägre profil. Lågprofildäck har en lägre höjd från fälgen till slutet på däcket, något som ofta ger en lite sportigare känsla. Fördelen med lågprofildäck är, förutom att de är snygga att de också brukar kunna hantera kurvor lite bättre. Nackdelen är att det inte ger lika mycket dämpning, exempelvis vid gupp eller gropar i vägen.

XL-Däck

Dessa däck är förstärkta vilket gör att de tål en högre viktbelastning och högre hastigheter.

Begagnade/använda däck

Däck är normalt en ganska stor utgift för en bil. Därför väljer många att köpa använda eller begagnade däck, som ofta är mycket billigare än om man köper dem nya. Här bör man ha klart för sig att köregenskaperna ofta är sämre än om man köper nya däck. Köper man använda däck så bör man även kontrollera att mönsterdjupet är över den lagstadgade gränsen. Man bör även kontrollera hur gamla de är. Normalt rekommenderas det att man inte använder däck som är äldre än åtta år gamla.

Breda däck

Det är även möjligt att sätta på bredare däck på sin bil än vad som är standard. Det ger bland annat fördelen att de har en större kontaktyta mot vägen. Det gör att bromssträckan blir kortare både vid torra och våta väderförhållanden. Ofta kan däcken även köras fortare än standarddäck.

En av nackdelarna med breda däck är att de kan få vattenplaning vid lägre hastigheter och lättare än standarddäck. Dessutom hanterar de ofta även snö sämre, då smalare däck har en tendens att skära igenom snö medan breda däck fastnar.

Vad kostar däck?

Priserna på däck varierar mycket kraftigt beroende av bilmodell och däckmärke. Men man bör räkna med ett minimum på någonstans mellan 500-1000 kronor per däck. Ofta ingår montering men kostnad för detta kan även tillkomma.