Veterinär – Avbetalning och Faktura

Publicerat den 13 november 2019

Som djurägare är det viktigt att vara förberedd på att ett eventuellt veterinärbesök kan bli en riktigt dyr affär. Ofta kommer behovet av veterinär oväntat och landar inte sällan på tiotusentals kronor. Kostnaden för besöket kan man välja att betala i sin helhet direkt. Men det finns även ett flertal möjligheter till att delbetala veterinärbesöket. Här går vi igenom de vanligaste alternativen för avbetalning hos veterinären.

Finansiering hos några populära veterinärer och djurkliniker

  • Evidensia – Klarna faktura och delbetalning.
  • Stockholms Djurklinik – Räntefri delbetalning med SweetPay på upp till 12 månader.
  • ER VETERINÄR – Delbetalning på upp till 24 månader med Agriakortet.
  • Lapplands Djurklinik – Räntefri delbetalning på upp till 12 månader via Human Finans.
  • Järfälla Djurklinik – Svea Ekonomi faktura 30 dagar eller delbetalning på upp till 24 månader.

Vad man bör vara förberedd på är att det alltid sker en kreditprövning vid betalning mot faktura eller delbetalning. Det går alltså i förväg inte att räkna med att man ska kunna delbetala hos en veterinär. Vill man vara på den säkra sidan bör man ansöka om en kredit i förväg.

Lista över bästa extern avbetalning för veterinär

Direktreglering

Många veterinärer erbjuder så kallad direktreglering för de djur som är försäkrade. Det innebär att de istället för att begära pengar av dig för besöket istället begär pengar direkt från försäkringsbolaget där djuret är försäkrat. Ofta kräver detta att man har försäkring hos något av de större försäkringsbolagen.

Extern kredit

I och med att ett veterinärbesök ofta sker akut så medför det vissa risker att i denna stund söka upp en veterinär med delbetalning och samtidigt hoppas på att man blir godkänd för denna. Ett bättre alternativ kan då vara att vara förberedd genom att skaffa en extern kontokredit, alternativt skaffa ett kreditkort som man har liggandes till den dagen då olyckan är framme. Detta alternativ gör att ens djur garanterat kommer få den vård det behöver. För ändamålet att delbetala veterinärkostnader rekommenderar vi följande alternativ. Kontokrediter och kreditkort:

För dig med betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning kommer du med största sannolikhet inte att godkännas för en delbetalning direkt hos veterinären. I detta fall behöver du vara extra förberedd och i god tid ansöka om en kredit hos en långivare som accepterar betalningsanmärkningar.

Kreditbolag specialiserade på veterinärkostnader

Två av de kreditbolag som är specialiserade på just lån till veterinärkostnader är Human Finans och Wästgöta Finans. Med Human Finans ansöker man om ett delbetalningskonto som endast går att använda hos deras partners, medan man med Wästgöta Finans istället ansöker om ett lån som betalas ut till ens privata konto.