Soffa – Butiker med faktura och delbetalning

Publicerat den 11 november 2019

Soffan är en viktig del av hemmet, vilket gör det väl värt en stor investering. På den här sidan guidar vi dig till olika användbara tips som kan vara bra att ha med sig när man ska beställa en soffa. Vi har även samlat ihop en lista över butiker på nätet där man kan beställa soffor mot faktura/delbetalning, exempelvis via kreditbolag som Klarna, Qliro och Svea Ekonomi. Nedanför hittar du vår sammanställda lista.

Topplistan för att köpa soffa mot faktura/delbetalning

soffadirekt logo qliro faktura logo
Qliro Faktura
Qliro Konto Delbetalning
Soffor, Fåtöljer, Sängar, Möbler
cdon logo qliro logo
Qliro Faktura
Qliro Konto Delbetalning
Elektronik, Mobil, Leksaker, Vitvaror, Kläder,Skor

soffadirekt logo
Qliro Faktura

Qliro Konto Delbetalning
Soffor, Fåtöljer, Sängar, Möbler
qliro logo
cdon logo
Qliro Faktura

Qliro Konto Delbetalning
Elektronik, Mobil, Leksaker, Vitvaror, Kläder, Skor
qliro logo
TILL CDON

Vanliga typer av soffor

Innan man börjar leta soffa kan det vara bra att känna till de vanligaste typerna av soffor, så man lättare navigerar fram i online-butikernas utbud. Här kan du läsa en kort beskrivning av de vanligaste sofftyperna.

Divansoffa

Namnet på divansoffan härstammar från en populär möbel från mellanöstern som kallades för “divan”. Som ordet används idag brukar man syfta på soffor som har en liggdel integrerad. Divansoffor kallas ofta även för schäslongsoffor, det vill säga soffor med en schäslong i anslutning till den vanliga soffan.

Bäddsoffa

Den här typen av soffa är skapad för att man ska kunna använda soffan både för att sitta i och för att göra om den till en säng. Moderna bäddsoffor har bra komfort och dess sängar skiljer sig inte särskilt mycket från en vanlig säng.

Modulsoffor

Modulsoffor är soffor som kommer i form av olika moduler, och på detta sätt är helt och hållet anpassningsbara. Du kan välja bort eller till soffans olika moduler och anpassa dem efter dina behov. Att välja en modulsoffa är även ett effektivt sätt för att vid ett senare tillfälle kunna anpassa sin befintliga soffa, genom att köpa till fler moduler.

U-soffa

U-soffor är vanligtvis stora soffor, där det finns plats för ett stort antal personer. Namnet kommer från soffans form, som har formen som ett u, med två divaner/schäslonger.

Hörnsoffa

Hörnsoffa är en typ av soffa som är gjord för att man ska kunna möblera just ett hörn. Den är alltså gjord för att stå i en vinkel.

Soffa med betalningsanmärkning

Om du har betalningsanmärkningar kommer du få svårt att upprätta en delbetalning direkt hos någon av butikerna i listan. Vi rekommenderar då istället att ta ett externt lån för att sedan betala soffan med detta.

Hur mycket kostar en soffa?

Är man ute efter den billigaste möjliga soffan så är det möjligt att köpa nya 2 sits-soffor för runt 2000 kronor, exempelvis hos IKEA. Vill man däremot har en soffa med lite mer komfort, design och finare material så behöver man förmodligen lägga någonstans runt 10 000 kronor.