Tesla – Avbetalning och Finansiering

Uppdaterat den 14 november 2022

På den här sidan har vi samlat nödvändig information för dig som planerar att köpa en Tesla på avbetalning eller letar annan typ av finansiering för bilen. Vi tar även upp generell information om bilen och guidar dig till viktiga tips inför köpet. Nedanför har vi samlat den bästa avbetalningen och finansieringen för Tesla just nu.

När man ska köpa en Tesla kan man finansiera köpet på vilket sätt man vill. Antingen ansöker man om avbetalning/finansiering hos en av Teslas ”föredragna partners”. Eller så vänder man sig till det kreditbolag eller den bank som man själv vill. Om du avser att låna pengar till att köpa en Tesla så rekommenderar vi dig att jämföra olika bankers ränta genom vår jämförelsetjänst för lån genom länken. Nedanför hittar du några av de kreditbolag som erbjuder finansiering specifikt för Tesla-bilar.

  • DNB Bilfinans – uppger 6,25% som indikativ ränta
  • Wasa Kredit
  • Santander Consumer Bank

Vilka modeller av Tesla finns det?

Tesla har än så länge lanserats i följande modeller.

  • Tesla Roadster
  • Tesla Model S
  • Tesla Model X
  • Tesla Model 3

Kommande, framtida modeller av Tesla är lastbilen Tesla Semi och den nya modellen av Tesla Roadster.

Ungefärliga priser för Tesla

Här listar vi ungefärliga priser för de olika Tesla-modellerna.

  • Tesla Model X – Från cirka 1 150 000
  • Tesla Model S – Från cirka 840 000 kronor
  • Tesla Model 3 – Från cirka 600 000 kronor

Vad man generellt sett kan konstatera kring Teslas pris är att de är dyrare än de flesta andra bilarna på marknaden. Detta gör att man också normalt får söka lite annan typ av finansiering än vad man behöver för vanliga bilar.

Teslas egen finansiering

Tesla erbjuder en egen avbetalning för bilen, som sker genom en av Tesla “föredragen partner”. Via denna finansiering betalar man en ränta på 1,95% och en handpenning på 20% av bilens värde.

Kreditbolag specialiserade på Tesla

Det finns även kreditbolag som har speciella erbjudanden när det kommer till avbetalning för Tesla. Ett av dessa är Wasa Kredit som bland annat erbjuder leasing av både Tesla Model S och Tesla Model 3.

Även DNB Finans har bra erfarenhet av finansieringslösningar för Tesla.

Gröna billån

Vissa banker, däribland Nordea erbjuder sina kunder gröna billån, det vill säga lån till elbilar med lägre ränta än vanliga lån. Den rabatterade räntan hos Nordea för deras Gröna billån ligger för närvarande på (-0,5%).

Leasing av begagnad Tesla

På hemsidan Teslaleasing.nu erbjuder man ett upplägg där det går att leasa begagnade Tesla-bilar. Företaget köper den begagnade bilen åt dig och lägger sedan upp en leasing för bilen via DNB Finans. Avgiften för detta upplägg är för närvarande cirka 15 000 kronor i en engångsavgift.

Privatleasing hos Autolease

Hos Autolease som är en del av DNB Finans kan man välja att privatleasa en Tesla över mellan 24-48 månader. Kostaden för den billigaste varianten av Model 3 är från cirka 6100 kronor per månad. Men de erbjuder även leasing av Tesla Model X och Tesla Model 3 till ett lite högre pris.