Butiker med Bitcoin – Topplista 2019

Publicerat den 20 november 2019

Fler och fler butiker väljer att erbjuda betalning i Bitcoin till sina kunder. På den här sidan har vi samlat butiker där man kan handla med Bitcoin. Vi strävar efter att hålla topplistan så uppdaterad och aktuell som möjligt. Vårt huvudsakliga fokus är att fylla den med svenska butiker med Bitcoin.

Topplista Butiker med Bitcoin

ButikPopulärt
Webhallen.comSpel, datorer, mobil
Inet.seDatorer, datortillbehör, ljud & bild
Bitcoinpresentkort.comPresentkort
Webbdo.seWebbhotell, domäner
Tekungen.seKaffe, Te
Newegg.comDatorer, TV-spel, elektronik
Askarifighter.comKampsportstillbehör
Hostinger.seWebbhotell och hosting
Mackablar.seKablar och datortillbehör
Starselect.comPresentkort och spelkrediter
Eboardstore.seElektriska Skateboards
Pandafeet.seBarntofflor

Genom att betala med Bitcoin undviker du växlingsavgifter

Om du har en betydande summa i Bitcoins så finns det flera fördelar med att använda dem för att handla istället för att växla in dem mot andra valutor såsom SEK, Euro eller USD. En av de huvudsakliga fördelarna är att man slipper växlingsavgifterna som exempelvis växlingen från Bitcoin till svenska kronor innebär. Vill du omvandla dina Bitcoins till svenska kronor betalar du nämligen flera procent i växlingsavgift. Denna avgift slipper du enkelt genom att använda dina Bitcoins som betalningsmedel när du handlar på nätet.

Ökad anonymitet

Genom att använda Bitcoin när man handlar är man anonym i större utsträckning jämfört med andra betalsätt. På många sätt är detta något som ökar säkerheten för dig som kund.

Nackdelar med att betala med Bitcoin

En av de större nackdelarna med att betala med Bitcoin just nu är den stora volatiliteten i Bitcoins värde mot andra valutor. Detta gör det svårt att veta när det egentligen är läge att använda den. Idag är exempelvis Bitcoin värd dubbelt så mycket jämfört mot vad den var värd för ett år sedan. Ser man tillbaka hade det alltså varit en väldigt dålig affär att spendera sina Bitcoins för ett år sedan jämfört mot idag.

Vilken typ av butiker erbjuder betalning med Bitcoin?

I dagsläget erbjuds betalning med Bitcoin främst hos butiker som ligger i framkant när det kommer till teknik. Många av butikerna är små och nischade inom IT-tjänster och teknik. Men fler och fler större butiker börjar få upp ögonen för att erbjuda sina kunder betalning via Bitcoin. Till exempel går det att betala med Bitcoin hos elektronikkedjan Webbhallen.

Framtiden för betalning med Bitcoin i butik

Hur framtiden ser ut för betalningar med Bitcoin i fysiska butiker och på nätet är svår att spekulera i. Argumenten mot att det skulle fortsätta öka är bland annat att lagar och regler sätter käppar i hjulen för detta. Andra kritiker menar att infrastrukturen kring Bitcoin inte skulle klara av den belastning som det skulle innebära om stora delar av världen skulle använda det som betalmedel.

Vad behöver man göra för att kunna betala med Bitcoin?

För att kunna betala med Bitcoin behöver du installera en plånbok, lämpligen i din mobil eller i din dator. Plånboken hjälper dig med de adresser som krävs för att göra överföringarna och transaktionerna.