Säng – Topplista över butiker med Klarna, Qliro, Ecster mfl.

Uppdaterat den 9 april 2019

På den här sidan hittar du en komplett guide till var man kan beställa en säng mot faktura/delbetalning. Vi går även igenom en del viktiga saker att tänka på när man ska köpa en säng på nätet, samt beskriver de vanligaste typerna av sängar.

Topplistan Butiker som säljer sängar mot faktura/delbetalning

soffadirekt logo
Qliro Faktura

Qliro Konto Delbetalning
Soffor, Fåtöljer, Sängar, Möbler
qliro logo
cdon logo
Qliro Faktura

Qliro Konto Delbetalning
Elektronik, Mobil, Leksaker, Vitvaror, Kläder, Skor
qliro logo

soffadirekt logo qliro faktura logo
Qliro Faktura
Qliro Konto Delbetalning
Soffor, Fåtöljer, Sängar, Möbler
cdon logo qliro logo
Qliro Faktura
Qliro Konto Delbetalning
Elektronik, Mobil, Leksaker, Vitvaror, Kläder,Skor

Fler butiker som säljer sängar på faktura/avbetalning

  • KungSängen – Resurs Bank delbetalning och faktura (räntefri delbetalning upp till 12 månader)
  • Sleepo – Klarna faktura och delbetalning
  • Furniturebox – Svea Ekonomi faktura och delbetalning
  • SOVA Outlet – Svea Ekonomi faktura och delbetalning
  • Trendrum – Ecster faktura och delbetalning

De vanligaste typerna av sängar

I det här avsnittet guidar vi dig till de vanligaste typerna av sängar på marknaden.

Kontinentalsäng

En kontinentalsäng är en stor säng skapad för maximal bekvämlighet. Utöver den vanliga sängbotten så kommer kontinentalsängen med en extra madrass. Den extra madrassen är ofta av resår och innehåller spiralfjädrar. Många kontinentalsängar har även en tjock och bekväm bäddmadrass.

Ställbara sängar

Ställbara sängar är sängar med möjligheten till att justera positionen efter hur du vill sitta eller ligga i sängen. Den är exempelvis perfekt om man vill läsa, titta på tv eller varför inte äta frukost i sängen. För många hjälper det även mot snarkningar att ställa in sängen i ett upprätt läge.

Ramsäng

En ramsäng är en klassisk typ av säng som bara består av en resårbotten och en bäddmadrass. Dessa kommer med mängder av olika typer av fjädring, fasthet och andra egenskaper. Ramsängar är ofta ett prisvärt och bekvämt alternativ.

Loftsäng

Loftsäng är en säng som är upphöjd i vad som kan likna ett loft. Ofta är loftsängen såpass upphöjd att det går att möblera under den, något som gör den perfekt för små rum eller bostäder. Loftsängar är en vanlig möbel i barnrum. Vissa loftsängar har även ren förvaring under sängen.

Våningssäng

Våningssäng är en säng med flera sovplatser staplade på varandra på höjden. Vanligast är en sovplats ovantill och en sovplats undertill. Men det finns våningssängar med fler våningar än så. Våningssängar sparar mycket plats i rum som delas, det är till exempel ett vanligt inslag på vandrarhem eller i sovsalar.

Spjälsäng

Spjälsängar är sängar anpassade för barn under två år, med spjälor som skyddar barnet från att ta sig ut eller trilla ut ur sängen. När barnet växt ur spjälsängen brukar nästa steg vara en så kallad juniorsäng.

Tryckavlastande sängar

De tryckavlastande sängarna är av material som formar sig efter kroppen. De ger kroppen extra stöd på de ställen där den behöver extra stöd och ger en känsla av viktlöshet. Kända varumärken inom tryckavlastande sängar är bland andra Tempur.