Kamera – Topplista butiker med faktura och delbetalning

Publicerat den 11 november 2019

Många som köper en kamera över nätet väljer butiker där det är möjligt att beställa kameran mot faktura eller delbetalning. Det gör att man kan betala efter att man fått hem den beställda kameran, men också att man kan betala av den lite i taget. På den här sidan har vi sammanställt en topplista över butiker som säljer kameror mot faktura och delbetalning. Vi ger dig även generella tips som kan vara bra att ha med sig när man ska köpa en kamera.

Topplista för att köpa kamera mot faktura och delbetalning

cdon logo qliro logo
Qliro Faktura
Qliro Konto Delbetalning
Elektronik, Mobil, Leksaker, Vitvaror, Kläder,Skor
proshop logo klarna faktura logo
Klarna Faktura
Klarna Konto Delbetalning
Elektronik, Dator, Mobil, TV, Playstation 4, Apple.
allectra logo klarna faktura logo
Klarna Faktura
Klarna Konto Delbetalning
Varuhus på nätet, Komplett sortiment

cdon logo
Qliro Faktura

Qliro Konto Delbetalning
Elektronik, Mobil, Leksaker, Vitvaror, Kläder, Skor
qliro logo
TILL CDON
proshop logo
Klarna Faktura

Klarna Konto Delbetalning
Elektronik, Dator, Mobil, TV, Playstation 4, Apple.
klarna logo
allectra logo
Klarna Faktura

Klarna Konto Delbetalning
Dator, verktyg, el, ljud, drönare, Apple tv
klarna faktura logo
allectra logo
Klarna Faktura

Klarna Konto Delbetalning
Varuhus på nätet, Komplett sortiment
klarna faktura logo

Olika typer av kameror

Här går vi igenom några vanliga typer av kameror.

Direktbildskamera

Direktbildskameror är kameror som skriver ut fotografierna direkt efter att det tagits. Ett av de mest kända varumärkena på området är förmodligen Polaroid. Nackdelen med direktbildskamerorna är att fotonas styckpris blir ganska dyra.

Mobilkamera

Istället för att köpa en dyr kamera separat så väljer många istället att använda mobilkameran som sin huvudsakliga kamera. Detta har som fördel att man i stort sett alltid har den med sig, och att den tar lite plats i fickan. Mobilkamerornas nackdelar är att de ofta har sämre kvalitet än vanliga kameror, och att de inte brukar fungera så bra när det är dålig belysning.

Analoga kameror

Analoga kameror är de traditionella kamerorna där man behöver framkalla bilderna. Ofta är de betydligt billigare än digitala kameror. I utbyte betalar man dock ganska mycket för att framkalla bilderna.

Kompaktkamera

Kompaktkamera är en typ av digital kamera som är just kompakt, billig och lätt att bära med sig. Ofta tar kompaktkameror bra bilder med har lite sämre objektiv och fungerar lite sämre i dåligt ljus.

Systemkamera

Systemkamera är en typ av kamera med utbytbart objektiv. Ofta är systemkameror så kallade spegelreflexkameror. Systemkamerornas fördelar mot kompaktkameror är att de ofta tar betydligt bättre bilder och även fungerar bra när det är svagt ljus.

Actionkameror

Actionkameror är konstruerade för att ha med sig och filma under olika actionfyllda äventyr. Ofta är det en ganska tålig och robust kamera som dessutom fångar detaljer, både som stillbild och som film.

Vanliga kamera-märken

Det finns ett antal världsledande märken inom kameror. Nedanför hittar du en lista över några av de mest kända kameramärkena.

 • Canon
 • Casio
 • Nikon
 • Leica
 • Olympus
 • Panasonic
 • Epson
 • Fujifilm
 • Samsung
 • Sony
 • Toshiba

Hur mycket kostar en kamera?

De billigaste systemkamerorna ligger på runt 4000 kronor och uppåt. Är man istället ute efter en kompaktkamera så behöver man lägga någonstans från 1000 kronor och uppåt.