Pellets – Guide till Avbetalning

Uppdaterat den 21 oktober 2022

Många efterfrågar att kunna köpa pellets på avbetalning. Därför har vi skapat denna guide som listar de olika alternativen som finns för att köpa pellets mot faktura eller avbetalning just nu. Vi ger dig även annan nödvändig info som kan vara bra att ha med sig när du ska köpa pellets. Nedanför hittar du en topplista över de bästa butikerna med pellets mot avbetalning.

Lista Butiker med Pellets på faktura/avbetalning

 • byggmax.se – Walley faktura och delbetalning
 • granngarden.se – Klarna faktura och delbetalning
 • deromepellets.se – Klarna faktura och delbetalning
 • vida.se – Klarna faktura och delbetalning
 • pelletsportalen.se – Klarna faktura och delbetalning
 • bauhaus.se – Resurs Bank faktura och delbetalning
 • ulma.se – Klarna faktura och delbetalning
 • pellets-online.se – Klarna faktura och delbetalning
 • hornbach.se – Klarna faktura och delbetalning
 • jemfix.se – Walley faktura och delbetalning
 • k-rauta.se – Walley faktura och delbetalning
 • femettpellets.se – Wasa Kredit faktura

HITTA BILLIGAST AVBETALNING FÖR PELLETS MED LÅN VIA LENDO

 • Ansök på 2 min
 • Endast en kreditupplysning
 • Svar från upp till 40 långivare

Och se vilken ränta du kan få. Räntespann Effektiv ränta: 3,25%-32,49%

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta på 6.98 %. Ett lån på 200 000 kr kostar isåfall 2032 kr/månad (144 avbetalningar), det vill säga totalt 292 653 kr. Ingen start- eller aviavgift. 6.77 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt utifrån dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kredit- och långivare som bäst matchar din profil, senast uppdaterat 2023-03-01. Återbetalningstiden är mellan 1–15 år. Den högsta möjliga räntan är 32,49%


Generellt om pellets

Pellets som används för uppvärmning, så kallade bränslepellets tillverkas från olika biprodukter från skogsindustrin. Tillverkningen sker genom att träspån pressas under väldigt hårt tryck. Sverige är en stor förbrukare av bränslepellets i internationella mått mätt, mycket tack vare den goda tillgången på skog.

Pellets säljs normalt i säckar om 16 kg i varje. När man köper dessa genom avhämtning så kan man köpa dem separat. När de levereras så levereras de normalt dock om hela pallar.

Låg uppvärmningskostnad

Pellets är för tillfället en av de alternativ för uppvärmning med lägst kostnad. Det enda alternativet som anses billigare är bergvärme, som dock medför högre kostnader för installation.

Pelletsbrännare

Pelletsbrännaren är den maskin som bränner pellets, och på detta sätt skapar uppvärmningen. Innan man sätter igång med pelletsuppvärmning behöver man alltså installera en sådan. Priset för de billigare pelletsbrännarna brukar ligga runt 15 000 kronor. För en komplett anläggning behöver man betala cirka 50 000 kronor och uppåt. Det går även att elda med pellets i en vanlig braskamin, med hjälp av en så kallad pelletskorg.

Varför köpa pellets på avbetalning?

De flesta återförsäljare av pellets levererar endast stora partier, på pallar som är stora och otympliga. Det kan även tas ut en fraktavgift vilken gör att man brukar behöva beställa ganska mycket på en gång, kanske en årsförbrukning. Man brukar räkna med att en vanlig villa behöver cirka 5-7 ton pellets per år, motsvarande 10 kubikmeter. Det motsvarar en ungefärlig kostnad på cirka 20 000 kronor.

För de flesta underlättar denna utgift på cirka 20 000 kronor att ta på avbetalning.

Avbetalning via kreditbolag

Flera återförsäljare av pellets samarbetar med kreditbolag och kan på detta sätt erbjuda sina kunder avbetalning över hela året. Vanliga samarbeten är till exempel med Klarna, Resurs Bank, Svea Ekonomi och Ecster.

Billigaste alternativet ofta lån med ett års löptid

Istället för att delbetala pellets via ett kreditbolag, där räntan ofta uppgår till 10-20% så brukar det vara billigare att skapa en egen avbetalning för pelletsen via ett privatlån. Då brukar man få en lägre ränta och ha möjligheten att skapa en avbetalningsplan över valfri tid.