Gekåskortet – Bra eller dåligt?

Gekåskortet är ett kort som huvudsakligen riktar sig till dig som gillar att shoppa på Gekås i Ullared. Med kortet får man nämligen bonuspoäng, överallt där man handlar som sedan kan konverteras till bonuscheckar som går att använda på Gekås i Ullared. På den här sidan tittar vi närmare på villkoren, fördelarna och nackdelarna med det här kortet. Vi guidar dig sedan till om vi anser att det här är ett bra alternativ eller inte.

Fördelar med Gekåskortet

Det första vi vill lyfta med Gekåskortet är att det inte har någon årsavgift. Du kan alltså skaffa det som ett kompletterande kort utan att behöva betala dubbla kortavgifter. Men det gör också att det är ett bra sätt att sänka dina kostnader om du idag betalar en årlig kortavgift för ditt nuvarande kort. Gekåskortet har fler fördelar relaterat till avgifter. Kortet har nämligen inte heller någon fakturaavgift så länge betalningen sker inom utsatt förfallotid.

Bonuspoäng

Gekåskortets bonuspoäng är förmodligen anledningen till att de flesta överväger att skaffa detta kort, så vi ska försöka sammanfatta bonussystemet här. Först och främst så kan du tjäna in helt obegränsat med bonuspoäng. Varje krona som du betalar med kortet, var som helst, även när du handlar utomlands ger dig 1 bonuspoäng. När du uppnått 10 000 bonuspoäng så får du bonuspoängen utbetalda i form av en bonuscheck värd 100 kronor som du kan handla med på Gekås-varuhuset.

Själva återbäringen/bonusen man får när man handlar med kortet är alltså 1% vilket är riktigt bra jämfört med de flesta andra korten ute på marknaden.

Flexibel betalning och delbetalning

Gekåskortet är även ett bra alternativ om du vill vara flexibel med betalningen av dina köp. Du kan både skjuta upp betalningen i sin helhet, på mellan 30-60 dagar. Men det är också möjligt att delbetala dina köp. Med Gekåskortet kan du delbetala dina köp räntefritt över 6 eller 12 månader. Även om detta beskrivs som räntefritt så vill vi anmärka på att man faktiskt betalar en uppläggningsavgift på 195 kronor vid 6 månaders delbetalning och på 295 kronor vid 12 månaders delbetalning. Dessutom behöver man betala 39 kronor i administrationsavgift varje månad, oavsett hur lång delbetalning man väljer. Så det är ju inte helt räntefritt som det marknadsförs som.

Vill du delbetala över en längre tidsperiod så kan du dela upp betalningen över så länge som 30 månader. Då betalar du en ränta på 17%, samt en administrationsavgift på 39 kronor per månad. Det ser vi som ett ganska dyrt alternativ.

Extrakort

Är ni flera i familjen som vill samla bonuspoäng så går det att skaffa ett extrakort och sedan samla poängen och betalningarna på samma konto. Extrakortet medför ingen extra kostnad.

Betala räkningar med Gekåskortet

Det är även möjligt att betala räkningar med Gekåskortet. Det är ett dyrt alternativ som kostar 1,95% av räkningens totalbelopp. Det ser vi som ett alternativ endast om det är ett nödläge. Att betala räkningar med Gekåskortet ger inte heller några bonuspoäng.

Resa med Gekåskortet

Om du betalar 75% av din resa med ditt Gekåskort så ingår det reseförsäkring för hela familjen som reser. Det ser vi som en ganska förmånlig extratjänst i och med att kortet inte har någon årsavgift. Endast reseförsäkring ser vi alltså som ett argument för att skaffa kortet. Det som ingår i reseförsäkringen är exempelvis avbeställningsskydd vid sjukdom, självriskskydd och ersättning om bagaget skulle vara försenat. Du får bonuspoäng även bonuspoäng när du använder kortet utomlands. Dock bör man komma ihåg att kortet har en valutaväxlingsavgift när det används utomlands på 1,95%. Det är förvisso billigare än om man skulle växla pengar på växlingskontor men samtidigt är det en hög avgift sett till att andra kort är avgiftsfria och saknar valutaväxlingsavgift.

Vägassistansförsäkring

Ytterligare en förmånlig försäkring sett till att man inte betalar någon årsavgift för kortet. Haken är dock att den bara gäller för resa från Gekås i Ullared. Försäkringen kan användas vid tekniskt fel, trafikolyckor och punktering.

Ett bra välkomsterbjudande just nu

Just nu pågår det en kampanj där alla nya kortkunder får en extra bonuscheck på 200 kronor att handla med på Gekås Ullared. Bonuschecken aktiveras i månaden efter det att du genomfört ditt första köp med kortet.

Sammanfattningsvis, är Gekåskortet bra eller dåligt?

Sammanfattningsvis ger vi Gekåskortet ett högt betyg. Vi anser att bonussystemet är förmånligt för dig som regelbundet besöker varuhuset Gekås i Ullared. En bonus på 1% på alla köp är bland de högre kortbonusarna på marknaden. Vidare är reseförsäkringen bra och eftersom du inte betalar någon årsavgift så ser vi det som ganska förmånligt.

Kortets dåliga sidor är delbetalningen, räntefritt är inte riktigt räntefritt och vill man delbetala över en längre tid så betalar man en hög ränta. Vidare är det inte det bästa kortet att använda när man befinner sig utomlands sett till valutaväxlingsavgiften. Likaså är vägassistansförsäkringen egenligen inte särskilt användbar. Sammanfattningsvis anser vi att Gekåskortet är ett bra kort och ger det ett högt samlat betyg. Vi rekommenderar att skaffa det för den som vill ta del av ett bra bonussystem och en bra reseförsäkring.