När det kommer till konditionsträning har många crosstrainer som sin favorit-träningsmaskin. Det ger en mjuk och fin konditionsträning där man rör på hela kroppen och som dessutom resulterar i en hög förbränning. För att få en högkvalitativ Crosstrainer med de senaste funktionerna behöver man många gånger lägga mellan 5000-20 000 kronor. Detta gör att många föredrar att delbetala köpet. På den här sidan har vi sammanställt en lista över butiker där man kan köpa en Crosstrainer mot faktura och delbetalning.
Butiker med crosstrainer mot faktura/delbetalning
- Träningsmaskiner.com – Svea Bank faktura och delbetalning upp till 120 månader.
- Sporttema.se – Svea faktura och delbetalning
- CDON.se – Qliro faktura och delbetalning
- Gymkompaniet.se – Svea faktura och delbetalning
- Traningspartner.se – Klarna faktura och delbetalning
- Bygghemma.se – Svea Faktura och delbetalning
- Sportproffsen.se – Svea faktura och delbetalning
- Decathlon.se – Klarna faktura och delbetalning
- Sportgymbutiken.se – Klarna faktura och delbetalning
HITTA BILLIGAST AVBETALNING FÖR DIN CROSSTRAINER MED LÅN VIA LENDO
- Ansök på 2 minuter
- Endast en kreditupplysning
- Svar från upp till 40 långivare
Och se vilken ränta du kan få. Räntespann: 2,95%-29,95%
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.69 %. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 905 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 274 411 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.55 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar)
Guide till att köpa en crosstrainer
Här guidar vi dig till några saker som kan vara bra att titta närmare på när man ska köpa en crosstrainer.
- Steglängd: Crosstrainers har olika steglängd, där de dyrare produkterna brukar ha ett större intervall. De flesta crosstrainers brukar ha en steglängd på mellan 30-50 cm. Om du är lång så behöver du inte helt oväntat en längre steglängd för att träna bekvämt. Steglängden kan även justeras på olika crosstrainers för att simulera olika träningsstilar. Kortare steg liknar exempelvis gång eller trappor medan längre steg mer liknar jogging eller längdskidåkning.
- Pulsmätare: De flesta bättre crosstrainers har pulsmätare. Genom att mäta din puls kan du optimera din träning genom att lättare befinna dig inom olika pulszoner/pulsintervall. På så vis kan du lättare styra om din träning ska vara högintensiv, lågintensiv eller medel. Pulsen mäts ofta via en handpulssensor på crosstrainern.
- Motståndsnivåer: Motståndsnivåerna på en crosstrainer är det som avgör hur lätt eller tungt det är att ta steg. Bra crosstrainers har ofta 32 motståndsnivåer medan lite enklare brukar ha runt 20 eller färre.
- Drivning: Crosstrainers är antingen framhjulsdrivna eller bakhjulsdrivna. Framhjulsdrivna crosstrainers brukar ge ett mjukare och lite lägre steg, som kan jämföras med längdskidåkning. Bakhjulsdrivna crosstrainers ger ett lite högre steg som påminner lite mer om ett trappsteg.
- Nätström eller generator: Crosstrainers med elektroniska funktioner drivs antingen genom nätström och att de ansluts med en kontakt eller att de har en inbyggd generator som genererar den ström som de kräver. Generator brukar finnas på lite dyrare crosstrainers medan nätströmsanslutna är mer av ett budgetalternativ.
- Crosstrainers för privat eller kommersiell användning: Crosstrainers är certifierade för det antal timmar som de är byggda för att användas varje vecka. Därför krävs det olika crosstrainers beroende av om man ska använda den hemma, på ett kontor eller på ett kommersiellt gym.
- Förinställda träningsprogram: För många underlättar det att träna med förinställda träningsprogram vilket många av de lite mer avancerade produkterna har. Vi har exempelvis noterat att flertalet crosstrainers inom mellanpris-segmentet brukar ha 12 förinställda träningsprogram.
Hur mycket förbränner man på att träna på en crosstrainer?
Crosstrainer förbränner mycket jämfört mot andra träningstyper i och med att så stora delar av kroppen aktiveras. Medelintensiv till högintensiv crosstraining kan bränna så mycket som 450-600 kalorier i timmen.