Zalando – Faktura, Delbetalning och fler Betalsätt

Publicerat den 10 oktober 2019

Zalando är en internationell klädbutik på nätet med verksamhet i stora delar av Europa. Förutom kläder säljer Zalando även skönhetsprodukter och accessoarer. Det går att använda flera olika betalsätt när man handlar i Zalandos webbshop, däribland faktura och kortbetalning. På den här sidan guidar vi dig till de betalsätt som finns hos Zalando.

Betalsätt hos Zalando

När du handlar hos Zalando kan du för närvarande välja bland följande betalsätt.

Faktura

Zalando har en egen lösning för fakturabetalning, där man får 30 dagars förfallotid på fakturan. Om du avser att betala mot faktura kommer Zalandos system att göra en kreditupplysning på dig så fort du skriver in ditt personnummer. Denna kreditupplysning ligger till grund för om du blir godkänd för fakturabetalningen.

OCR-nummer

Zalando använder sig inte av OCR-nummer på sina fakturor. När man betalar ska man istället ange sitt beställningsnummer som referensnummer.

Kortbetalning

Betala med MasterCard, VISA eller American Express. Pengar dras från ditt kort när din order lämnar Zalandos lager.

Delbetalning

Zalando erbjuder för närvarande ingen delbetalning, istället hänvisar man till fakturabetalning. Vill du delbetala dina köp hos Zalando kan du istället använda dig av någon av online-krediterna nedan.


supreme card kreditkort


0 KR ÅRSAVGIFT ✓

6 MÅNADER RÄNTEFRITT ✓

30 000 KR KREDITGRÄNS ✓
Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.


supreme card kreditkort


0 KR ÅRSAVGIFT ✓

6 MÅNADER RÄNTEFRITT ✓

30 000 KR KREDITGRÄNS ✓
Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.

Förskottsbetalning

Du kan även betala för ditt köp genom förskottsbetalning. Du behöver då räkna med att det tar 2-4 bankdagar innan pengarna är inne hos Zalando.

Paypal

Betala ditt köp med Paypal.

Presentkort

Zalando erbjuder även betalning med presentkort. Man säljer presentkort med värde på mellan 150 kronor upp till 2000 kronor. Du kan kombinera så många presentkort du vill för ett köp, dock maximalt för 9000 kronor.

Detta kan du handla hos Zalando

Zalando säljer kläder, skor och accessoarer från några av de mest populära märkena. Några av märkena du hittar hos Zalando listar vi nedan.

 • Nike
 • Topshop
 • GANT
 • Tommy Hilfiger
 • Adidas
 • Cheap Monday
 • Vagabond
 • G-Star
 • Nudie Jeans
 • OshKosh
 • Benetton

Vad tycker kunderna om Zalando?

Som en av Europas största webbshoppar så finns det både positiva och negativa omdömen om företaget. Här har vi tittat närmare på några av de omdömen som lämnats.

Trustpilot

Hos Trustpilot har Zalando fått ett samlat betyg på 2,1 av 5, vilket sammanfattas som “dåligt”. Här klagar kunder bland annat på dålig service och dåligt bemötande, krångliga returer, felaktiga ordrar och brist på tillfredsställande betalsätt. Andra tycks även vara missnöjda med att få faktura på saker som inte levererats. De negativa omdömena här vägs dock upp av ett antal positiva. Kunder beskriver hur kläderna sitter snyggt och returerna är smidiga. Andra ställer sig positiva till att Zalando har ett stort och bra utbud samt att de erbjuder fri frakt.

Sammanfattning av Zalando och deras betalsätt

Zalando har ett relativt bra erbjudande när det kommer till olika betalsätt. Att man erbjuder Paypal är relativt unikt på den svenska marknaden. Likaså är det generöst med 30 dagars betalningstid för fakturaköp.

Vad vi än så länge verkligen saknar är möjligheten till att delbetala via Zalando. Detta gör det svårt att göra större köp från deras hemsida, och gör att man kanske hellre väljer andra butiker för köp av vinterjacka eller liknande.