Samsung är kanske för många svenskar mest förknippat med mobiltelefoner med Android programvara, men vid starten 1938 var det faktiskt nudlar som var Samsungs enda produkt(!). Mycket har hänt med den före detta nudeltillverkaren Samsung och idag är hela Samsung koncernen ett utav världens största konglomerat.

Handla Samsung Galaxy via de olika betalsätten listade

Det går att köpa Samsung Galaxy mobiler via avbetalning, på faktura eller via finansiering. Om du köper på avbetalning så kan du få mellan 3-24 månaders avbetalning utav din Galaxy mobil, en faktura får du mellan 14 till 60 dagars fakturatid och en mobilfinansiering är allt ifrån 12-72 månader beroende på vilket finansbolag du väljer.

Samsung är sedan början på 2010-talet världens största tillverkare av mobiltelefoner via Galaxy modellerna. Samsung är stora på TV marknaden men man tillverkar även via Samsung Heavy Industries fraktfartyg, passagerarfärjor, stålbroar och pansarvagnar. Annan rolig kuriosa är att Samsung för övrigt är världens näst största fartygstillverkare efter 1:an Hyundai Heavy Industries (samma företag som biltillverkaren).

För svenska konsumenter är dock Samsung mest förknippat med sin Samsung Galaxy mobilserie, Samsung Galaxy Tablets och Samsung TV apparater. Samsung Galaxy serien har under flera år varit Samsungs mest framgångsrika produktmodell och nu är dessutom flaggskeppsmodellerna vattentåliga och kraftfullare än någonsin. Inte förrän 2017 kunde exempelvis Apple lansera en mobiltelefon som är vattentålig – något som Samsung haft på marknaden i många år redan.

Samsung Galaxy

Den första Samsung Galaxy mobilen släpptes 2009 som även fick ta samma namn – Galaxy. Sedan dess har bolaget tagit Galaxy serien till oanade höjder och allt ifrån träningsklockor som Gear Fit Smartwatch till surfplattor och tiotals mobilversioner har lanserats. Smartklockorna har numera strukit Galaxy i produktnamnet och heter således endast Gear Fit följt av produktsiffran.

Skillnader på en Galaxy S9 och en Galaxy S9?

Mobiltelefonerna har behållit namnet Galaxy och följer en bokstav och sifferkombination när mobilerna marknadsförs externt ut mot kunder som Samsung Galaxy S9. Det interna produktnamnet för samma mobil när den säljs på den europeiska marknaden får internt Samsung Galaxy S9 SM-G960F.

Eftersom varje Galaxy mobil marknadsförs i flera olika länder och kontinenter så finns det olika specialanpassningar med allt ifrån dubbla simkort till mindre eller större skärmar, färger och prisskillnader. En Samsung Galaxy S9 som säljs i Sverige har således alltså inte samma specifikationer som en Samsung Galaxy S9 som säljs i Kina.

Galaxy S9 för den europeiska marknaden, S9 SM-G960F, har ett annorlunda chip (Exynos 9810 Octa) jämfört med den kinesiska S9 G9600(Qualcomm Snapdragon 845). Europa versionen av Galaxy S9 säljs med en 8-kärnig Octa-core 4×2.7 GHz Mongoose M3 och 4×1.8 GHz Cortex-A55 processor där den kinesiska S9 G9600 säljs med en 8-kärnig Octa-core 4×2.8 GHz Kryo 385 Gold och 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver processor.

Utan att djupdyka in för mycket i de tekniska detaljerna kan vi sammanfatta det hela med att det inte alltid lönar sig att köpa en billig mobil ifrån Kina, i många fall så är det alltså en helt annorlunda mobiltelefon än du kanske förväntat dig. Dessutom har du garantifrågor och servicesupport som skiljer om du privatimporterar en mobiltelefon ifrån Kina jämfört med att köpa den via en svensk eller EU återförsäljare.

Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 4 släpptes 2014 och erbjöd pekpinnenavigering, en mer affärsinriktad målgrupp ville kunna använda en penna när de skrev och gjorde anteckningar helt enkelt. Note 4 hade en Super-AMLOED skärm på 16 miljoner färger och 88 cm2 stor skärmyta. Med 1440 x 2560 pixlar och 518 ppi var skärmen anpassad för den mer kräsna kunden.

Note 4 kom med ett 3220 mAh batteri vilket räckte upp till 20 h samtalstid i 3G.
Kameran hade 16 megapixel med LED blixt och autofokus medans frontkameran hade 3.7 megapixel. Det ingick 32 GB dedikerad minne med ett externt minne som kunde köpas till på upp till 256 GB. RAM-minnet var på 3 GB.

Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 var tänkt att bli Samsungs flaggskeppsmodell i nischen för affärskunder som vill använda pekpinne för navigering. På grund utav batteriproblem drog Samsung tillbaka samtliga enheter för kostnadsfria utbyten. Batteriproblemen var så pass stora att det blev flygförbud för mobilmodellen vilket orsakade Samsung skador i miljardklassen sett till förlorad börsvärde i samband med nyheten kablades ut. Mobilen hade ett stort 3500 mAh batteri men vad gör det när batteriet kunde sprängas…

Samsung Galaxy Note 7 batteri problem

Galaxyserien har dock inte varit utan kontroverser med kända och uppmärksammade fall som med det exploderande lithiumbatterierna i mobilen Samsung Galaxy Note 7. Efter flera av varandra oberoende fall blev till slut Galaxy Note 7 försäljningsstoppad 2016 och problemen löstes internt med de defekta batterierna som stundtals kunde bli så varma så de ledde till överhettning och i vissa unika fall även mindre explosioner(!).

Sammantaget beslutade sig till slut Samsung efter försök till batteriersättning att helt enkelt dra tillbaka alla enheter och erbjuda alla kunder nya mobiler kostnadsfritt. Batteriproblemen ledde till att under en kort period var det extra kontroll på flygplatser runt om i världen med extra fokus på Samsung mobiler och om en flygresenär hade en Galaxy Note 7 blev denna ombedd att lämna mobilen utanför planet alternativt vägras ombordstigning.

Den enda stora plumpen i Galaxy modellernas historia var ett faktum.

Samsung Galaxy Edge

När Samsung Galaxy 6 lanserades introducerade Samsung en dedikerad specialmodell som de döpte till Edge. Samsung Galaxy Edge innebar helt enkelt att kanterna på mobilen var rundade istället för raka vilket innebär att mobilens skärm upplevs på ett väsentligt annorlunda sätt än normalt vid en mobil med raka hörn.

När Edge kom så var detta en specialmodell som man var tvungen att betala ca 1000 kr extra för att få i svensk handel, det skiljde inga nämnvärda saker mellen en Samsung Galaxy 6 och en Samsung Galaxy 6 Edge utöver denna skärms avrundade hörn.

Samsung fortsatta att tillverka separata mobiler med Edge skärmar för en tilläggskostnad fram tills Galaxy S8 när varumärket Edge slopades och samtliga mobiler levererades med Edge skärmar i grundutförande. Det finns med andra ord bara två stycken Edge modeller, Samsung Galaxy S6 Edge och Samsung Galaxy S7 Edge där alltså endast skärmen skiljer mellan Edge och “vanliga” S6 och S7.

Även om Samsung Galaxy S7 släpptes i februari 2016 så står den sig stark mot moderna konkurrenter. Det släpptes totalt tre olika Galaxy S7 modeller: S7, S7 Edge och S7 Active.

S7 har snabbladdning via Quick Charge 2.0 och fingeravtrycksläsare för säkerhetsinloggningar. IP68 klassningen innebär vattentålig och dammtålig mobil men om man vill ha ytterligare tålighet finns Samsung Galaxy S7 Active. I Active modellen så har Samsung fått den amerikanska militärens MIL-STD-810G klassning utöver IP 68 klassningen.

Samsung Galaxy S7 Active har störst batteri på 4000 mAh och väger mest med sin robustare design på 184.8 gram.
Samsung Galaxy S7 Edge och vanliga Galaxy S7 har även dom IP 68 klassning vilket är ett bra hjälpmedel för regniga dagar. S7 väger in på 152 gram och är minst av de tre modellerna. Bäst skärmupplösning har S7 medans S7 Active är tåligast. Här får du som kund välja din mobil efter hur du använder den helt enkelt. Lite för många alternativ tyckte till slut Samsung som slutade med valen på uppföljarna S8 och S9 och erbjuder numer bara två alternativ, en större Plus eller vanliga S8 eller S9. Galaxy Active har 32 Gb minne med plats för 400 GB extra via en dedikerad slot.

576 ppi är trots modellen “arbetstelefon” i Active riktigt bra och 4 GB RAM är fortfarande samma RAM som Samsung erbjuder i 2018 års S9 modeller. Galaxy S7 Edge fick 534 ppi skärmupplösning på 83.4 cm2, ett mått som Samsung använt sig utav i de senare modellerna. Den mindre Galaxy S7 hade endast 71,5 cm2 skärm men fortfarande 577 ppi upplösning.

För Galaxy S7 och Galaxy S7 Edge så finns tre storlekar i minne: 32, 64 eller 128 GB minne med 400 GB extra plats som tillval via externt microSD minneskort. Galaxy S7 Edge har 3600 mAh batteri mot 4000 i Galaxy Active och 3000 mAh i Galaxy S7.

 • Skärm

Galaxy S7 har i grundutförande en 71.5 cm2 stor skärm vilket är något mindre än Galaxy S7 Edge modellen har. Samsung har efter de stora framgångarna med Galaxy Edge modellen valt att i modellerna som släppts efter Galaxy S7 gå på den större +83 cm2 skärmen. Med 577 ppi så har dock Galaxy S7 en hög upplösning och bra skärmkvalitét. Det leder till bra bildbehandling och videouppspelning i HD.

 • Kamera

Den primära kameran på Galaxy S7 har 12 megapixel med autofokus och LED blixt. Ansiktsigenkänninng och Auto HDR bilder finns utöver Panorama och 4K bild och videoinspelning.

 • Minne

Samsung är inte den tillverkaren som gillar att ta onödigt stora risker, i Galaxy S7 så är det microSD med upp till 256GB minne via extern ingång och ordinarie 32 eller 64 GB inbyggt minne. RAM-minnet är på 4 GB vilket den 2 modeller senare Galaxy S9 fortfarande använder sig utav.

 • Batteri

3000 mAh

Galaxy S8

S8 var den första Galaxy mobilen som hade Edge utan att konsumenten behövde betala extra för de rundade hörnen.
På lanseringen i mars 2017 presenterade Samsung istället två olika modeller, Samsung Galaxy S8 och storebror Samsung Galaxy S8 plus. Som efterträdaren Galaxy S9 plus så har även S9 plus en större skärm med mer batterikapacitet.

Som en svensk snittanvändare av mobiltelefonen så är det svårt att se skillnaden i skärmupplösningen, men det är en skillnad. Galaxy S8 har 570 ppi jämfört med Galaxy S8 plus som bara har 529 ppi, en skillnad på -7 % mindre upplösning per pixel. Det kan dock vara ett trubbigt mätvärde eftersom skärm-till-yta procenten är i princip orört.

Både S8 och S8 plus har ca 84 % där S8 faktiskt har marginellt lägre på 83,6 % skärm-till-yta. Utöver större skärm så har Samsung Galaxy S8 plus 500 mAh större batterikapacitet, 3500 mot 3000 Galaxy S8. 500 mAh extra i batteri behövs till den större skärmen men kan vid rätta inställningar även leda till generellt mer användande per batterienhet.

Både S8 och S8 plus har en vattentålighet och dammsäkerhet med en IP68 klassning. IP68 innebär kort sagt att du kan ta telefonen ner till 1,5meters djup i 30 minuter. Vid tester så kan du få varning i telefonen om att det har upptäckts vatten i något jack i telefonen vilket är ett utslag ifrån Samsungs sensorer som känner av när mobilen kommer i kontakt med vatten.

Samsung Galaxy S8 Plus väger 173 gram jämfört med 155 gram i Galaxy S8, knappt märkbart alltså. Då är istället 98,3cm2 skärmstorlek i S8 plus mot 84,8 cm2 i S8 lättare att se och känna skillnad på. Har du aldrig hållit i en utav de senare årens större flaggskeppsmobiler så är det kanske en ovanlig känsla. Det finns fördelar som att det går att få större text, och om du läser mycket nyheter, e-mail, eller surfar mycket är det bekvämt med en större skärm. Även video och film går avsevärt lättare med en större skärmyta.

Samsung Galaxy S8 kommer med Edge skärm och Samsung Pay betalningsteknik. Säkerheten är på topp med ansiktsigenkänning via irisskanner och i kombination med ansiktsigenkänning så är det svårt för obehöriga att komma åt din information i telefonen. Snabbladdningen Quick Charge 2.0 kräver speciella USB-C kablar som tål de högre strömhastigeterna, här räcker det inte med en billig struntkabel ifrån Wish eller Clas Ohlsson.

Som de flesta Galaxy telefonerna är det Nano-SIM på simkortsmodulen och du kan köpa Samsung Galaxy S8 i färgerna: Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver eller Rose Pink.

 • Galaxy S8 Skärm

S8 skärmen har Super AMOLED med 16 miljoner färger på 84.8 cm2 yta vilket ger ett snitt om 570 ppi. Huvudkonkurrenten Apple har i sin iPhone X 458 ppi vilket är avsevärt sämre än Galaxy S8 har. Skärmen i S8 kommer med Gorilla Glass 5
och skärmen är vatten och dammdålig enligt IP 68 klassningen.

 • Galaxy S8 Minne

Standarden för många mobiltillverkare är att leverera en extra ingång till användarna som tillåter ett microSD på upp till 256 GB. Detta fortsätter Samsung med och dessutom så är det 64 GB inbyggt minne i S8. Arbetsminnet är 4 GB RAM-minne vilket i kombination med den starka processorn gör att du kan använda många appar samtidigt utan problem.

 • Galaxy S8 Batteri

Galaxy S8 kommer med 3000 mAh batteri som enligt tester ger upp till 20 timmars 3G samtal. Enligt många recensioner på nätet räcker batteriet i Galaxy S8 för ett normalt användande under en dags nyttjande av surf, appar och samtal.

 • Galaxy S8 Kamera

S8 har en riktigt bra kamera, med 12 megapixel huvudkamera och 8 megapixel frontkamera för selfies så är det upplagt för bildfest. HDR och 4K finns som standard för bild och video vilket skapar riktigt snygga bilder och filmer. Dessutom finns det LED blixt, Panorama läge och massor utav småfunktioner som Geo-taggning och ansiktsigenkänning med mera.

Galaxy S9

I februari 2018 annonserade Samsung sin Galaxy S9 i tre olika utföranden med två tillägg utöver standardmodellen Plus och Active. Active modellen är ej lanserad ännu men S9 och S9 plus är nu tillgängliga för svenska kunder. Det stora skillnaden är skärmen och batteristorleken mellan S9 plus och S9. S9 plus väger ca 20 gram mer än S9 vilket är försumbart i jämförelse, måtten på S9+ skärmen är 1 x 0,5 cm större än vanliga S9. Priser skiljer ca 1500kr mellan modellerna där den större S9+ är den dyrare med ett svenskt pris om ca 8500-9000kr i handeln på svenska butiker även om du kan hitta andra europeiska återförsäljare som säljer något billigare.

 • Galaxy S9 Skärm

S9+ har en skärmyta på 98.3 cm2 medans vanliga S9 har 84.8 cm2 skärmstorlek. Själva upplösningen i skärmen är dock detsamma, båda har 1440 x 2960 pixlar men S9 har bättre kvalitét med 570 ppi jämfört med 529 ppi (PPI står för Pixel Per Inch). Man kan alltså dra slutsatsen att Samsung med S9+ helt enkelt har tagit samma skärm och sträckt ut på den och fått den större men till sämre upplösning.

Båda modellerna har en IP68 klassning vilket innebär att skärmen och mobilen tål fukt och väta, och viss dammtålighet vilket kan jämföras med att ha mobilen under 1.5m vatten i 30 minuter även om du starkt avråds till detta. Vattentåligheten är mest till för att du ska slippa bry dig om att skärmen blir blöt när det regnar inte använda mobilen som att fotta med under vattnet på semestern.

 • Galaxy S9 Minne

S9+ kan har ett större arbetsminne på 6 GB RAM jämfört med 4 GB RAM i S9, båda har 64 GB lagringsminne och möjlighet till 400 GB externt minneskort.

 • Galaxy S9 Kamera

Både Galaxy S9 och Galaxy S9+ har samma kameror vilka kommer med 12 respektive 8 Megapixel men S9+ har dubbla huvudkameror vilket ger 12mp + 12 mp. Båda S9 modellerna har samma upplösning på videoinspelning med 2160p x 60fps, 1080p x 240fps, 720p x 960fps samtliga med möjlighet att spela in i HDR kvalitét.

Den sekundära kameran,(selfiekameran) alltså den som du tar selfies och är placerad på framsidan riktat mot dig själv är på 8 MP och kan spela in video i 1440pixlar x 30fps i Auto HDR. 30 FPS betyder att kameran kan spela in 30 bilder per sekund (Frames Per Second) vilket för övrigt är tillräckligt bra FPS för att du ska se snygg ut i sociala medier när du tar kort på dig själv utan filter.

 • Galaxy S9 Batteri

Batteriet som kommer till Samsung Galaxy S9 är med 3000 mAh vilket är bra storlek, Samsung har slutat ange hur länge batterierna räcker men som måttstock kan nämnas att föregångaren S8 hade samma batteristorlek och detta räckte upp till 20 timmars taltid i 3G vilket med surfande borde räcka för att kunna användas som vanligt med blandad taltid och surfande i en vanlig arbetsdag om 8 timmar. Galaxy S9+ kommer med 3500 mAH vilket alltså är ca +16% större än S9s 3000 mAh.

Xcover 3

Samsung Xcover 3 är föregångaren till den nyare Xcover 4 (som du kanske förstår på namnet) och släpptes 2015. Båda telefonerna har den amerikanska militärens klassificering på MIL-STD-810G men Xcover 3 har IP 67 klassning vilket alltså är något sämre vatten och dammtålighet jämfört med den nyare Xcover 4 har.

Skärmen är mindre, batteriet räcker inte lika länge, kameran tar sämre bilder. Xcover 3 är helt enkelt föregångaren till den betydligt bättre och nyare Xcover 4. Xcover 3 sälj inte längre av svenska butiker men vissa utländska nätbutiker säljer den med prislappen runt 2000kr, och för det priset bör du istället välja den nyare Xcover 4 med +70 % bättre batteri, tåligare hållbarhet, bättre kamera och större skärm.

 • Xcover 3 Skärm

Skärmstorleken är 57.6 cm2 med en 480 x 800 pixlar och 207 ppi.

 • Xcover 3 Minne

Xcover 4 kommer med 8GB inbyggt lagringsminne och ett arbetsminne på 1.5 GB RAM, precis som på nyare Xcover 4 kan du dock utöka till 256 GB via en extern minneskortplats.

 • Xcover 3 Kamera

Huvudkameran på Xcover 3 har 5 megapixel upplösning med frontkameran på 2 mp. Det handlar alltså inte om någon speciellt bra kamera att ta bilder på sig själv på. Xcover 3 är till för den mer grundanvändaren som inte tar så mycket bilder utan mest ringer och tar emot samtal.

 • Xcover 3 Batteri

Batteristorleken på Xcover 3 är 2200 mAh vilket genererar upp till 10 h taltid, tänk på att dessa “upp-till” tider är testade i laboratoriemiljö och ofta får du lägre nivåer vid användande i verkliga livet.
Xcover 4 har 17 timmars taltid jämfört med 10 h i Xcover 3. Det skiljer alltså avsevärt mycket mellan den äldre Xcover 3 mot Xcover 4 när det kommer till batteritiden.

Xcover 4

Samsung Galaxy Xcover 4 släpptes 2017 för europeiska kunder och är en mobil med fokus på robust användning till skillnad ifrån de vanligare Galaxy mobilerna så har man med Xcover mobilerna fokuserat på hårdare användning.

Mobilanvändarna ska kunna tappa mobilerna ifrån huvudhöjd, få vatten och damm på sig i betydligt värre omfattning än vanliga Galaxy mobiler. Ett bevis på hur långt man har gått för att kvalitétssäkra Xcover 4 är att den fått klassificeringen MIL-STD-810G vilket är den amerikanska militärens klassning för produkter. Utöver att vara godkänd av den amerikanska militären så har den ordinarie IP 68 klassificering vilket innebär 1,5m vatten i 30 minuters vattentålighet och dammsäkring för exempelvis byggnadsmiljöer.

Xcover 4 har en uppskattad prislapp på ca 2000-2500 kr.

 • Xcover 4 Batteri

Batteriet i Xcover 4 är på 2800 mAh vilket leder till taltider upp emot 17 timmar eller en hel arbetsdag vid normalt bruk.

 • Xcover 4 Kamera

Huvudkameran är på 13 MP med en frontkamera på 5MP vilket ger hyffsade bilder. Du bör dock tänka på att bildkvalitén avsevärt försämras vid en smutsig lins som är vanligt att Xcover 4 får i och med användandet som ofta sker i arbetsmiljöer som är dammigare, fuktiga och mer utsatta för slitage. För bästa bilder rekommenderas du som använder flitigt kameran i din Xcover 4 att då och då rengöra linsen för att få bästa möjliga bilder.

Det som är bra om du tar mycket bilder i jobbet är att det finns GEO-taggning. Det betyder att när du tar en bild som du skickar vidare till kollegor har du möjlighet att aktivera platstjänster vilket kan underlätta på byggarbetsplatser och liknande. GEO-taggning är inte automatiskt inställd av privata skäl och du behöver manuellt aktivera det om du så önskar.

 • Xcover 4 Skärm

Skärmen i Xcover 4 är 68.9 cm2 stor och har en upplösning på 720 x 1280 pixlar med 291 ppi. Är du ute efter en tåligare mobil brukar det vara skärmen som du får göra nedprioritering på och tyvärr är så fallet med Xcover 4, mer finns att önska gällande antalet pixlar i förhållande till skärmstorlek (ppi).

 • Xcover 4 Minne

Arbetsminnet i Xcover 4 har 2 GB RAM och lagringsminnet är på 16 GB inbyggt med en plats för utökande med 256 GB externt minneskort. Beroende på hur stora bilder du tar, vad motiven föreställer och om du tar bilder med HDR upplösning så räcker minnet olika mycket per användare. En bra tumregel är att 1 bild är ca 2 MB och 1 GB är 1000 MB vilket leder till att 1 bild i normal storlek räcker det inbyggda lagringsminnet på 16 mb till ca 8000 bilder.

Andra saker som tar upp mycket minnesplats är appar och filmer som du laddar ner i Google Play butiken. Om du vet om att du kommer ladda ner mycket spel och appar kan det därför vara smart att köpa till extra minneskort på 32 eller 64 GB extra direkt så slipper du bekymra dig kring att föra över bilder till datorn eller virtuellt till Samsung Cloud regelbundet.

Samsung VR Glasögon – Galaxy Gear VR

I ett banbrytande samarbete via företaget Oculus tog man fram Galaxy Gear VR som är Samsungs Virtuell Reality produkt. Till skillnad ifrån andra VR produkter så använder man i Gear VR sin Samsung mobil. För att kunna använda Gear VR krävs att du har en utav Samsungs flaggskeppsmodeller som exempelvis S6, S7, S8 eller S9.

Med endast 318 grams vikt är Gear VR lätt och enkel att använda, du klickar i din Samsung Galaxy mobil i en lucka och synkroniserar din Gear VR med din mobil. Med en trådlös handkontroll som påminner om den som Nintendo Wii lanserade så kan du navigera i den virtuella världen i kombination med knappar på sidan om headsetet.

Gear VR är för att vara en add-on produkt till mobiltelefoner väldigt realistiskt och många användare har rapporterat att den till och med är så bra att vissa har upplevt yrsel vid testande utav spel med mycket rörelser som fallskärmshoppning, diverse rymdspel med mera. Gear VR synkroniserar med Oculus programvaran och det innebär att du kan ladda ner gratis spel eller köpa premiumspel som du sedan kan använda i din Gear VR, allt ifrån sport till action, strategi eller nöjesspel finns att spela via din Samsung Galaxy mobil.

Samsung Gear

Smartklockan Galaxy Gear lanserades 2013 och var företagets första smartwatch och man ville ta upp kampen i segmentet där man sett att andra tillverkare som Pebble och Fitbit börjat slå in sig i en ny nisch, Apple följde sedan upp när dom 2015 släppte sin Applewatch som marknadsförs mot samma målgrupp. En Samsung Galaxy Gear är en digitalklocka som kan ta kort och visa e-post och sms meddelanden när den synkroniseras via din Samsung mobil.

När uppföljaren utav Galaxy Gear släpptes 2014 så droppade alltså bolaget Galaxy som produktnamn och smartklockan fick nu namnet Samsung Gear där även Gear Fit 2 ingår. Den nyare Gear Fit 3 är en träningsklocka där du kan följa stegräkning, mäta kaloriintag, hjärtfrekvens och är dessutom vattentålig via en IP-68 klassning. Du kan använda din Galaxy Gear 3 med din Galaxy mobil där du synkroniserar med enheten via Bluetooth.

Samsung patent

Samsung är idag så pass marknadsledande inom många olika områden att man i USA har flest patent av alla företag, vilket inkluderar giganter som Microsoft, Google, IBM och Apple. Med nästan 76 000 patent leder man ligan, men man har även åkt på nitlotter.

Samsung har vid flera tillfällen blivit stämda utav Apple för patentintrång. 2018 dömdes Samsung till att betala över 5 miljarder kronor till Apple gällande skadestånd för patentintrång. Många av dessa patent används i just Galaxy mobilerna och detta har alltså Samsung fått bakslag på i amerikansk domstol.