Lyko – Faktura och Delbetalning

Publicerat den 22 oktober 2019

Lyko är en av Sveriges största webbutiker inom hårvård, hudvård, smink och parfym. Här guidar vi dig till hur det går till att betala när man handlar hos Lyko. Vi har även samlat allmän information kring Lykos webbshop och tagit reda på hur kunderna upplever det att handla där.

Lykos Betalsätt

Här har vi samlat de betalsätt som går att välja bland när man handlar hos Lyko just nu.

Faktura

Lyko erbjuder fakturabetalning i samarbete med Qliro. Betalningstiden är 14 dagar och fakturaavgiften 29 kronor.

Qliro Konto

Delbetala ditt köp flexibelt med Qliros kontokredit. Ränta 19,9%, minsta månadsbetalning 50 kronor.

Qliro Delbetalning

Delbetala räntefritt över 3-12 månader, alternativt räntebärande över 12-36 månader till 9,95% ränta.


supreme card kreditkort


0 KR ÅRSAVGIFT ✓

6 MÅNADER RÄNTEFRITT ✓

30 000 KR KREDITGRÄNS ✓
Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.


supreme card kreditkort


0 KR ÅRSAVGIFT ✓

6 MÅNADER RÄNTEFRITT ✓

30 000 KR KREDITGRÄNS ✓
Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.

Kort

Lyko accepterar betalning med VISA eller MasterCard.

Övriga betalsätt

  • Paypal

Populära varumärken hos Lyko

Lyko är återförsäljare inom ett stort antal populära varumärken inom skönhet och hårvård. Här listar vi några av de mest populära som man säljer.

  • maria nila
  • Matrix
  • Moroccanoil
  • L’Anza
  • Clarins
  • Redken
  • IsaDora
  • Kérastase

Utöver ovan nämnda säljer man produkter från ytterligare hundratals varumärken.

Fysiska butiker

Lyko har även försäljning i ett stort antal fysiska butiker. Dessa finns på flera orter i landet, bland annat Jönköping, Karlstad, Uddevalla, Örebro, Västerås, Malmö och Stockholm.

Studio by Lyko

Studio by Lyko är Lykos verksamhet inom behandlingar. Här kan kunder boka professionella behandlingar hos frisörer och hudterapeuter.

Club Lyko

Club Lyko är Lykos medlemsklubb som ger poäng på alla köp i webbshoppen. Poängen kan sedan omvandlas till värdecheckar som du kan använda nästa gång du handlar.

Utförsäljning

Utförsäljning är en sektion i webbshoppen där man erbjuder mängder av produkter till rabatterade/nedsatta priser. På vissa produkter har man sänkt priserna så mycket som med 80%. I skrivande stund har man cirka 1500 produkter till utförsäljning i denna sektion.

Företaget bakom Lyko

Lykos webbshop har funnits sedan 2003 och började som en enkel produktkatalog för salongen Hår & Skägg i Dala-Järna. Idag har Lyko förutom webbshoppen även ett 40-tal butiker och är börsnoterade på First North Stockholm.

Så tycker kunderna om Lyko

Här har vi samlat omdömen kring Lyko från omdömessidor på nätet.

Trustpilot

Hos omdömessidan Trustpilot har Lyko fått betyget 3,1 av 5 vilket beskrivs som “Medel”. Här beskrivs det i negativa omdömen hur det tar lång tid att få varorna levererade, att de har en dålig kundservice, vilseledande rabatter, dålig information och dålig kvalitet på produkter.

De som lämnat positiva kommentarer beskriver hur deras varor levererats snabbt, att de är nöjda med kundtjänsten, att de ger ett bra bemötande i sina butiker och att de har ett stort och bra utbud.

Positivt: Representanter från Lyko har tagit sig tiden att gå in och besvara negativa omdömen. Det ser vi som positivt och visar på att man tar till sig av kundernas synpunkter.

Sammanfattning

Lykos samarbete med Qliro ger överlag många bra alternativ när det kommer till faktura och delbetalning av köp. Vi tycker även att det är positivt att man erbjuder betalning via Paypal. Vi saknar betalning via Swish men i övrigt är betalmöjligheterna fullt godkända.