Inet – Faktura, Delbetalning och Fler betalsätt

Uppdaterad den 11 november 2019

Inet är en webbshop inom datorer och elektronik som även driver flera fysiska butiker runt om i landet. Man har både fri frakt och fria returer, och man erbjuder en rad olika betalsätt för sina kunder. Här djupdyker vi i de betalsätt som finns att välja bland när man handlar hos Inet. Vi tar även reda på hur kunder upplevt det att handla hos Inet genom olika kundomdömen på nätet.

Betalsätt hos Inet

Här listar vi de betalsätt som för närvarande går att välja bland hos Inet.

Faktura

I samarbete med Klarna erbjuder Inet betalning mot faktura. Man tar inte ut någon fakturaavgift och betalningstiden är 14 dagar.

Delbetalning

Genom Klarna erbjuder man delbetalning över 6-12 månader räntefritt, samt över 24-36 månader till 9,99% ränta.


JÄMFÖR INET DELBETALNING VS LÅN VIA LENDO

 • Ansök på 2 min
 • Endast en kreditupplysning
 • Svar från upp till 40 långivare

Och se vilken ränta du kan få. Räntespann Effektiv ränta: 3,25%-32,49%

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta på 6.98 %. Ett lån på 200 000 kr kostar isåfall 2032 kr/månad (144 avbetalningar), det vill säga totalt 292 653 kr. Ingen start- eller aviavgift. 6.77 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt utifrån dina förutsättningar). Ansökan kommer att skickas till de kredit- och långivare som bäst matchar din profil, senast uppdaterat 2023-03-01. Återbetalningstiden är mellan 1–15 år. Den högsta möjliga räntan är 32,49%


Bitcoin

I samarbete med tjänsten Bitpay går det att betala med Bitcoin hos Inet.

Kort

Betala med VISA, MasterCard eller American Express.

Direktöverföring via Bank

Om du har konto hos någon av storbankerna SEB, Swedbank, Handelsbanken eller Nordea så kan du dra pengar från ditt bankkonto direkt vid köpet.

Inet Företagsfaktura

Som företagare kan du handla mot faktura via Inets egen fakturabetalning. Då görs en särskild kreditprövning av ditt företag och betalningstiden för fakturan är 20 dagar.

Övriga betalsätt

 • Swish

Det här kan du handla hos Inet

Hos Inet kan du handla det mesta inom datorer och datortillbehör såsom:

 • Bildskärmar
 • Mobiltelefoner
 • Lagring
 • Nätverk
 • TV-spel
 • Surfplattor
 • Kablar och adaptrar
 • Programvara

Datorbygge

Hos Inet kan du bygga din egen dator, där du själv väljer datorns olika delar. Du kan även köpa till montering av datorn för 799 kronor. Här behöver man dock räkna med en monteringstid på 12 vardagar.

Inet Service

Inet är inte enbart en återförsäljare av datorer, utan erbjuder även service inom datorer och elektronik. Man erbjduer tjänster som service, rengöring, backup, installationer, SDD-uppgradering, fjärrhjälp med mera.

Fyndhörnan

Fyndhörnan är en sektion på Inets sida där man kan handla elektronik till rabatterade priser. Varorna man hittar här är exempelvis reparerade produkter, återköp, skadade emballage och liknande. För närvarande finns det 385 produkter till salu, med sänkta priser på upp till 50% av ursprungspriset.

Lagerrensning

Lagerrensning är ytterligare en sektion på Inets sida där man hittar elektronik till nedsatta priser. Här är det istället nya men utgående modeller som man säljer till rabatterade priser. Här säljer man rabatterad elektronik inom flertalet kategorier.

Tävlingar

Inet anordnar regelbundet tävlingar där man kan delta och vinna elektronik såsom hörlurar, spel och chassiprodukter. Genom att regelbundet besöka Inets Facebooksida så håller du dig uppdaterad kring vilka tävlingar man anordnar just nu. Man kan räkna med flera tävlingar varje månad.

Utmärkelser

Inet utsågs till årets nätbutik 2018 inom elektronik av prisjämförelsesidan Prisjakt. Likaså har Inet 2019 utsetts till årets e-handlare inom datorprodukter av prisjämförelsesidan Pricerunner.

Kundomdömen

Här har vi samlat kundomdömen som lämnats för Inet på nätet.

Trustpilot

Inet har i skrivande stund ett samlat betyg på 4 av 5 hos Trustpilot. Bland de negativa omdömena finns kunder som klagar på långa reparationstider hos deras service, att de skickat ut fel datorbygge, att det tar lång tid att få sina varor levererade och att de har ett oproffsigt bemötande i kundtjänsten.

Bland de positiva omdömena beskriver kunder hur de har snabba leveranser, bra priser både på produkter och hemleverans, bra kundservice och att de har en bra service för datorer.

Sammanfattning

Med ett brett utbud av betalsätt är Inet ett av våra toppval inom kategorin. Att man som elektronikbutik erbjuder betalning via Bitcoin och Swish hör till ovanligheten. Samarbetet med Klarna ger goda möjligheter till både fakturabetalning och delbetalning.