Diskmaskin – Butiker med Faktura/Delbetalning

Uppdaterat den 3 augusti 2019

På den här sidan har vi sammanställt en topplista över de bästa butikerna för att köpa en diskmaskin mot faktura eller delbetalning. Vi ger dig även generell information om olika typer av diskmaskiner samt användbara tips som kan vara bra att tänka på när man ska köpa en diskmaskin över nätet.

Topplistan Bästa butiker för diskmaskin mot faktura/delbetalning

cdon logo qliro logo
Qliro Faktura
Qliro Konto Delbetalning
Elektronik, Mobil, Leksaker, Vitvaror, Kläder,Skor
buildor logo qliro faktura logo
Qliro Faktura
Qliro Konto Delbetalning
Inredning, Kök, Trädgård, Verktyg,

cdon logo
Qliro Faktura

Qliro Konto Delbetalning
Elektronik, Mobil, Leksaker, Vitvaror, Kläder, Skor
qliro logo
TILL CDON
buildor logo
Qliro Faktura

Qliro Konto Delbetalning
Inredning, Kök, Trädgård, Verktyg,
qliro logo

Topplista butiker som säljer diskmaskiner mot delbetalning/faktura

  • Elgiganten – Ecster faktura och Ecster delbetalning upp till 24 månader.
  • Netonnet – Resurs Bank faktura och Resurs Bank delbetalning upp till 72 månader. Räntefritt på upp till 12 månader.
  • Elon – Klarna faktura och Klarna delbetalning på upp till 36 månader.
  • CDON – Qliro faktura och Qliro delbetalning på upp till 36 månader. Räntefritt på upp till 12 månader.

Vanliga typer av diskmaskiner

Några av de vanligaste typerna av diskmaskiner listar vi nedanför.

Integrerad diskmaskin

Detta är en typ av diskmaskin som “integreras” i kökets design och utseende. Den brukar levereras utan frontpanel för att man ska kunna sätta på en egen frontpanel som är i linje med köksluckornas utseende.

Smala diskmaskiner

Dessa diskmaskiner brukar inte vara bredare än 45 centimeter, något som gör att de bättre passar in i trånga och smala utrymmen och kök. De smala diskmaskinerna brukar också vara lite billigare än breda diskmaskiner.

Bänkdiskmaskin

En bänkdiskmaskin är en liten typ av diskmaskin som liksom namnet säger är i en sådan storlek att man kan ställa den på köksbänken. Kapaciteten för bänkdiskmaskiner brukar vara kring 6 kuvert.

Om diskkapacitet

Diskmaskiner av standardstorlek brukar kunna rymma mellan 10-14 kuvert. Ett kuvert brukar man i sin tur beskriva som en platt tallrik, en djup tallrik, en assiett, en kaffekopp, en kniv, en gaffel, en sked, en tesked och ett glas. När återförsäljare av diskmaskiner ger rekommendationer kring kapacitet så brukar de rekommendera att man räknar med tre kuvert per person som ska använda den. Det vill säga ett hushåll på två personer gör rätt i att kolla på en diskmaskin som rymmer 6 kuvert.

Smala diskmaskiner rymmer i vanliga fall cirka 9 kuvert och bänkdiskmaskinerna brukar som vi tidigare nämnde rymma 6 kuvert.

Diskmaskiner och ljudnivå

Vad som kan skilja sig ganska mycket mellan olika diskmaskiner är deras ljudnivå. Har man köket och diskmaskinen avskilt från resten av bostaden så spelar det ingen större roll vilken ljudnivå som diskmaskinen har. Om man däremot har en bostad med öppen planlösning kan det bli väldigt viktigt att välja en så tyst diskmaskin som möjligt. Ljudnivån finns utskrivet i decibel på alla diskmaskiner till salu.