Bygghemma – Betalsätt, Faktura, Delbetalning

Publicerat den 15 oktober 2019

Bygghemma är ett byggvaruhus på nätet som säljer det mesta inom bygg, trädgård, vverktyg och maskiner. På den här sidan guidar vi dig till de betalsätt som finns att välja bland när man handla hos Bygghemma. Vi tar även reda på kundernas upplevelser av företaget, genom att samla omdömen från ett antal sidor på nätet.

Betalsätt hos Bygghemma

Nedanför listar vi de betalsätt som går att välja bland när man handlar hos Bygghemma.

Direktbetalning via bank

Betala direkt från ditt bankkonto med Swedbank, Handelsbanken, Nordea eller SEB.

Kortbetalning

VISA eller MasterCard.

Faktura

Faktura via Svea Ekonomi, med 14 dagars betalningstid.

Delbetalning

Du kan delbetala köp på upp till 150 000 kronor, med en delbetalningstid på mellan 3-60 månader. Köp på upp till 50 000 kronor delbetalas räntefritt på upp till 12 månader.

Bygghemmas Sortiment

Bygghemma säljer varor inom följande kategorier.

  • Hus och bygg
  • Kök och bad
  • Golv och vägg
  • Inredning och belysning
  • Trädgård och utemiljö
  • Verktyg och maskiner
  • Fritid och marint

Installationstjänst

Utöver försäljning av varor så erbjuder Bygghemma även en installationstjänst. Med installationstjänsten kan kunder få sina köpta varor monterade och installerade till ett fast pris. Tjänsten omfattas av rotavdraget.

Fysiska butiker

Bygghemma har inte bara verksamhet på nätet. Man säljer även byggvaror via 11 fysiska butiker som finns på fem orter i landet.

Företaget bakom Bygghemma

Bygghemma ingår i företagsgruppen Bygghemma Group som är noterat på Stockholmsbörsen. I företagsgruppen ingår det flera webbshoppar för hemförbättring, bland andra Chili.se, Trademax.se och Furniturebox.se.

Så tycker kunderna om Bygghemma

Här har vi samlat omdömen för Bygghemma från omdömessidor på nätet.

Trustpilot

Hos Trustpilot har Bygghemma fått ett samlat betyg på 3,7 av 5, ett betyg som sammanfattas som “Medel”. Bland de negativa omdömena beskriver kunder hur saker de beställt varit trasiga eller felaktiga. Andra beskriver krångliga och långa leveranstider, dålig kundservice och brist på information.

Bland de positiva omdömena beskriver kunder deras service som bra, att de har snabba leveranser, att de är pålitliga och har bra priser.

Prisjakt

I skrivande stund har 2924 personer lämnat omdömen för Bygghemma hos Prisjakt, med ett samlat betyg på 4 av 5. Här finns det bland annat kunder som beskriver hur det är lätt att beställa och betala med faktura, att de har ett bra sortiment och en lättanvänd webbshop. Deras priser och leveranser beskrivs också som bra.

Bland de negativa omdömena finns det flera kunder som fått vänta länge på att få sina varor levererade. Det beskrivs också hur de levererar under dåliga tider (när ingen är hemma).

Sammanfattning kring Bygghemma och deras betalsätt

Bygghemmas stora fördel mot många konkurrenter är att de erbjuder möjligheten att delbetala riktigt stora köp över långa perioder. När man handlar byggmaterial så rör det sig ofta om stora summor, vilket gör små delbetalningar relativt värdelösa. Faktura och delbetalning via Svea Ekonomi/Svea Webpay ger i övrigt en trygg och stabil betalningspartner för både kunderna och Bygghemma själva.

Vad det gäller deras direktbetalning via bank anser vi att det är läge att integrera fler banker i denna, än enbart storbankerna i Sverige.