Butiker med Resurs Bank Faktura och Delbetalning

Uppdaterat den 9 april 2019

Resurs Bank är en av de större faktura- och kreditföretagen i Sverige som gör det möjligt att handla på faktura och köpa på avbetalning hos många större webbshoppar.

På den här sidan beskriver vi Resurs Banks betalningstjänster och listar butiker som är anslutna till Resurs Bank. Vi tittar även närmare på vilka betyg och omdömen som kunderna gett Resurs Banks betalningslösningar.

Nedanför har vi sammanställt en lista över butiker som erbjuder fakturabetalning och delbetalning via Resurs Bank.

Butiker med Resurs Bank faktura och delbetalning

Butik Kategori
HomeroomShoppa nuMöbler, Inredning
SOVAShoppa nuSängar

Ansök om ett flexibelt kreditutrymme på upp till 30 000 kronor

    

Direktutbetalning till svenska storbanker
Ingen UC
Som ett kreditkort fast online

Lånexempel: Lånexempel: Ett uttag om 15 000 kr/12 mån/12 aviseringar/Uppl.avg. 320 kr/Avi.avg. 35 kr (35x12, totalt 420 kr)/Uttag.avg 49 kr/Månadsbelopp 1 750 kr (snitt)/Totalbelopp 20 996 kr/Rörlig ränta 39,3 %/ Effektiv ränta 56,73 %
   Det här är en högkostnadskredit Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Ansök om ett flexibelt kreditutrymme på upp till 30 000 kronor

    
Direktutbetalning till storbanker
Ingen UC
Som ett kreditkort fast online

Lånexempel: Lånexempel: Ett uttag om 15 000 kr/12 mån/12 aviseringar/Uppl.avg. 320 kr/Avi.avg. 35 kr (35x12, totalt 420 kr)/Uttag.avg 49 kr/Månadsbelopp 1 750 kr (snitt)/Totalbelopp 20 996 kr/Rörlig ränta 39,3 %/ Effektiv ränta 56,73 %
   Det här är en högkostnadskredit Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

 • Netonnet – Elektronik, datorer och mobil
 • Mio – Möbler och inredning
 • Sportson – Cyklar och elcyklar
 • Smile – Tandvård
 • Euromaster – Däck
 • J:son Trafikskola – Körkort, körlektioner och intensivkurser
 • SOVA – Sängar och madrasser
 • Ticket – Flyg, hotell och charter
 • Synsam – Glasögon, solglasögon och linser
 • Babyproffsen – Barnvagnar och bilbarnstolar
 • Telenor – Mobiltelefoner och mobiltillbehör

Så fungerar Resurs Banks betalningslösningar

I det här avsnittet tänkte vi beskriva lite närmare hur det fungerar att betala med Resurs Banks betalningsmetoder.

Resurs Bank faktura

Resurs Bank är ett av de kreditföretag som erbjuder allra längst betalningstid på sina fakturor. Betalningstiden är för närvarande 60 dagar. Närmare bestämt så har man möjligheten att betala för sitt köp i slutet av månaden efter att det genomförts.

När man väljer faktura så levereras beställningen till den adress där kunden är folkbokförd, per automatik. För att kunna genomföra ett fakturaköp så krävs det att man signerar betalningen med BankID.

När och hur kommer fakturan?

I samband med att du gör din beställning så mailas fakturan ut till dig.

Resurs Bank Delbetalning

Resurs Banks delbetalning erbjuds ofta på köp som överstiger en viss summa. Som ett exempel så erbjuder Netonnet delbetalning för köp över 1000 kronor. Man kan välja att delbetala köp över ända upp till 72 månader. Man betalar uppläggningsavgift på antingen 0, 195 eller 295 kronor. Man betalar även en administrationsavgift varje månad så länge delbetalningen löper på 29 kronor per månad.

Ränta på Resurs Banks delbetalningar är för närvarande på mellan 0-13,49%.

Även vid delbetalning så krävs det att man signerar sitt köp med hjälp av BankID.

Loyo Pay

Loyo Pay är Resurs Banks betalningslösning för att samla alla kort på ett och samma ställe. Man betalar med hjälp av sin mobil genom att hålla den mot butikens betalningsterminal (fysisk butik). Du kan därefter när som helst logga in och få full uppsikt över dina saldon och kort.

I appen Loyo Pay går det även att lägga in presentkort, och sedan följa saldot på dessa.

Kreditansökan i Mobilen

Hos fysiska butiker som har avtal med Resurs Bank går det att ansöka om kredit i mobilen. Det man behöver göra är att kontakta butikspersonalen i butiken om att man vill ansöka om kredit. De kommer därefter att hjälpa dig att genomföra ansökan genom att du uppvisar legitimation och signerar avtalet med mobilt BankID. Om du godkänns för krediten så kan du använda den att handla med direkt i butiken.

Resurs Banks Kreditkort

Resurs Bank har för närvarande tre stycken egna kreditkort. Dessa är följande.

 • Supreme Card Gold
 • Supreme Card Woman
 • Supreme Card World

Dessa kreditkort har bland annat fördelen att de går att använda för att delbetala köp räntefritt, de ger poäng på alla köp samt reseförsäkring på de resor som man betalar med kortet.

Resurs Banks butikskort

Förutom Resurs Banks egna kreditkort så erbjuder man även butikskort. Det är kreditkort som är kopplade till en viss butik eller till ett visst företag. Korten ger bland annat förmåner som rabatter, poäng på köp i den aktuella butiken, samt möjlighet till att delbetala köp i butiken förmånligt. De butikskort som finns just nu är följande.

 • Bauhaus Kreditkort
 • Netonnet Kreditkort
 • Mio Kreditkort
 • Synsam Kreditkort
 • Ticket Kreditkort
 • Biltema Kreditkort
 • Ford Kreditkort
 • Gulf Kreditkort
 • Sportson Kreditkort
 • Hornbach Kreditkort
 • Synoptik Kreditkort

Lån hos Resurs Bank

Du kan även låna pengar till ditt köp via Resurs Bank. Detta gör du enligt följande.

På Resurs Banks hemsida går det att ansöka om lån på mellan 10 000 – 400 000 kronor. Återbetalningstiden går att sätt på allt från två år och upp till 15 år. Resurs Bank tillämpar en rörlig ränta på sina lån på mellan 4,21-19,14%. Räntan sätts individuellt efter att en kreditprövning gjorts på dig.

Du kan även teckna betalförsäkring till ditt lån, som skyddar dig som du skulle bli arbetslös eller sjukskriven och på detta sätt inte följa den avtalade återbetalningsplanen.

Vad tycker kunderna om Resurs Bank?

Här tittar vi närmare på de betyg som kunder gett Resurs Bank.

Trustpilot

Hos omdömessidan Trustpilot har totalt 956 kunder lämnat omdömen på Resurs Bank, med ett samlat betyg på 7,9 av 10. Detta betyg anser vi vara förvånansvärt högt för att vara en betalningsleverantör.

Några av kunderna som kommenterat här skriver att avgifterna som Resurs Bank tagit ut på faktura och delbetalning varit otydliga. Kunderna beskriver även avgifterna som dyra och höga. Till exempel beskrivs avgiften för pappersfaktura som för hög.

De kunder som haft med deras kundtjänst att göra beskriver även att det är väldigt svårt att nå dem per telefon, det beskrivs som kötider på upp till 30 minuter.

Hos Trustpilot finns det dock även flertalet kunder som varit riktigt nöjda med Resurs Banks tjänster. Här kommenteras till exempel att de har fantastisk service, att de är trevliga och att de behandlar sina kunder väl.

Resurs Bank i media

Resurs Bank har flera gånger omnämnts i media i negativa ordalag. Bland annat beskrivs det i en artikel från Svenska Dagbladet den 6 februari 2017 hur anmälningarna haglar in över Resurs Bank. Man beskriver hur Resurs Bank dragit på sig överlägset flest anmälningar hos Allmänna Reklamationsnämnden och Konsumentverket bland nischbankerna. Bland annat ska anmälningarna ha handlat om oskäliga avtalsvillkor, vilseledande marknadsföring samt reklamutskick som sett ut som fakturor.

I en artikel i Expressen den 21 augusti 2018 beskrivs det vidare hur Resurs Bank skickar ut direktadresserad reklam som kunderna inte bett om. Det beskrivs även i denna artikel det stora antalet anmälningar om vilseledande marknadsföring som Resurs Bank dragit på sig.