Butiker med Billmate – Faktura och Delbetalning

Uppdaterat den 11 april 2019

Billmate är en betalningslösning för både butiker på nätet och fysiska butiker. Via Billmate går det att delbetala, köpa på faktura, swisha, betala med kort eller banköverföring. Det förmodligen populäraste alternativet är att betala via faktura eller delbetalning.

Här tittar vi lite närmare på hur det går till att betala med Billmate. Vi ger dig även en komplett lista över butiker där man kan betala med Billmate, samt tar reda på hur kunderna upplevt deras tjänster.

Nedanför hittar du en lista över butiker.

  • Happy Outdoor – Kläder skor och friluftsliv
  • 99väskor – Väskor, ryggsäckar och plånböcker
  • Findings – Hus, hem och trädgård
  • Swehobby – Modellbygge, radiostyrt och hantverk
  • This is Nuts – Nötter och naturgodis
  • Ateljé Anette – Tyger, färdigsytt och mönster
  • Petpal – Papegojburar och klösmöbler
  • Dala Rc & Hobby – Radiostyrt, hobbyverktyg och segways

Liksom vad som framgår av butikslistan är det i dagsläget främst mindre butiker som använder sig av Billmates betalningslösning. Så vitt vi vet så finns det ännu ingen

Så fungerar Billmate Faktura

Billmate faktura är en tjänst hos webbshoppen som gör det möjligt för kunden att beställa hem varor och betala för dessa efter att de kommit hem. Betalningstiden är i normala fall 14 dagar och vissa butiker tar ut en fakturaavgift.

Fakturan för köpet skickas ut till din e-postadress efter det att köpet genomförts. I samband med att du beställer mot faktura så gör Billmate en kreditprövning på dig, för att försäkra sig om att du har tillräcklig betalningsförmåga för att genomföra köpet. Du får reda på direkt om köpet går igenom eller inte. Kreditupplysningen görs i samarbete med Creditsafe. Fördelen med just Creditsafes kreditupplysningar är att de inte syns hos tredje part. De försämrar alltså inte dina möjligheter till att få lån i framtiden.

Billmate Delbetalning

Billmate Delbetalning är en tjänst från Billmate som gör att du kan betala av ditt online-köp lite i taget. Hos de flesta anslutna butiker är det möjligt att betala av köpet på antingen 3, 6 eller 12 månader. Du kan även slutbetala när du vill. Vid en exempel-delbetalning för ett köp på 10 000 kronor så tar Billmate ut en uppläggningsavgift på 99 kronor, samt en administrativ på 35 kronor för varje avisering som görs. Uppläggningsavgiften varierar beroende av vilken butik man handlar från, samt vilket belopp som man ansöker om kredit för.

Swish

Du kan även swisha in betalningen till butiken som är ansluten till Billmate. För detta behöver du ha Swish-appen installerad samt ha möjlighet att identifiera dig via BankID.