Blocket, som är Sveriges störst köp- och säljsida har nyligen integrerat ett nytt system för betalningar i samarbete med Bynk. Bynk, som liksom Blocket har Schibsted som investerare lanserades under 2016. Från början var det en mobilapp för att hitta lån i mobilen. Men sedan dess har man även skapat en betaltjänst för privatpersoner, ”Bynk Checkout”.

Bynk Checkout i korthet

Bynk Checkout är en betaltjänst som är gjord för att privatpersoner ska kunna handla säkert från varandra, utan att behöva träffas. Via Blocket ska den fungera så att säljare och köpare loggar in och identifierar sig med BankID. Därefter kan köparen betala direkt via faktura eller delbetalning.

Så integreras Bynk Checkout i Blocket

Bynk Checkout kommer att integreras i Blockets plattform successivt. Till en början kommer Bynk att läggas till i Blockets frakttjänst. Det kommer att garantera en tryggare och säkrare frakt mellan köpare och säljare, utan att de behöver träffas.

Man började smyga ut tjänsten redan i början av februari, som snabbt användes av tusentals Blocket-användare. Vartefter kommer ytterligare funktioner i Bynk Checkout att integreras i Blockets plattform löpande.

Blockets hemsida används varje vecka av närmare fem miljoner människor. Detta gör att Bynk Checkout inom ganska kort tid kan bli en av Sveriges ledande betalningslösningar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 4 =