Biltema – Faktura, Delbetalning och Betalsätt

Publicerat den 9 oktober 2019

Biltema är en svensk butikskedja som bland annat säljer tillbehör till båt, bil och hem. Men man har även ett stort utbud inom bygg, fritid och cyklar. Biltema grundades 1963 och har idag ett stort antal butiker i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Här kan du läsa lite mer om vilka betalsätt man kan välja bland när man handlar hos Biltema, med huvudsakligt fokus på möjligheten att köpa mot faktura och avbetalning.

Biltema Avbetalning med Biltema-kortet – Bra eller Dålig?

Här jämför vi Biltemas delbetalning med Biltema-kortet mot om man istället skulle finansiera sitt köp med ett privatlån. I exemplet har vi räknat på ett köp på 10 000 kronor, finansierat över 12 månader.


x DYRAST

Delbetalning hos Biltema med Biltema-kortet = 12,6% effektiv ränta


✓ Billigast

Delbetalning via privatlån från Lendo = 10,36% effektiv ränta

Räkneexempel: Annuitetslån 1 år. Effektiv årsränta 10.36 %. Ett lån på 10 000 kr kostar då 879 kr/månad (12 avbetalningar), dvs totalt 10 544 kr. Ingen start-/aviavgift. 9.90 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).


Kort och kontantbetalning

I samtliga av Biltemas varuhus är det möjligt att betala med kort (VISA, American Express, MasterCard och Maestro), samt med kontanter i form av svenska kronor, norska kronor, danska kronor och Euro.

Delbetala med Biltema-kortet

I samarbete med Resurs Bank så erbjuder Biltema ett eget Kreditkort i samarbete med Resurs Bank. Biltemas Kreditkort har ett antal fördelar. Några av dessa hittar du nedan.

  • 30-60 dagars räntefri kredit.
  • Betala hela beloppet på en gång eller delbetala.
  • Delbetala räntefritt i upp till 20 månader.
  • Studerande får upp till 5000 kronor i kredit utan inkomstkrav.

Du kan ansöka om ett Biltemakort på Biltemas hemsida eller i någon av deras varuhus. Biltemakortet är ett kort avsett för att handla hos Biltema och går därför inte att använda hos andra butiker.

Delbetalningsalternativ

Biltemakortet omfattas av Resurs Banks generella alternativ för delbetalning vilka är följande.

  • För köp över 1000 kronor – Räntefri delbetalning på upp till 24 månader.
  • För köp under 1000 kronor – Räntefri delbetalning på upp till tre månader.

Betala med faktura

För närvarande är det inte möjligt för privatkunder att betala med faktura hos Biltema. Däremot kan företagskunder ansöka om att bli fakturakunder hos Biltema. Vid godkännande så tilldelas en kredit på 5000 kronor med möjlighet att betala fakturan inom 14 dagar från köpet.

Presentkort hos Biltema

Har du fått ett presentkort hos Biltema så kan du även använda detta för att betala i deras varuhus. Biltemas presentkort är giltiga i 12 månader.

Har Biltema någon webbshop?

Nej, Biltema har för närvarande varken postorder eller webbshop. Man behöver alltså köpa sina varor från något av deras varuhus. Däremot finns det ett register över samtliga av deras varor på deras hemsida. Där är det även möjligt att skapa inköpslistor inför sitt köp, samt kontrollera lagersaldon för varor i den butik man planerar att handla hos.

Det här tycker kunderna om Biltema

Biltema är en enormt populär butikskedja sett till hur många kunder som varje månad besöker deras varuhus. Men vad tycker egentligen kunderna som handlar där om företaget? Vi samlade omdömen från några av de största omdömessidorna på nätet.

Trustpilot

Hos Trustpilot har i skrivande stund 87 omdömen lämnats för Biltema, med ett genomsnittligt betyg på 1,9 av 5, vilket är att betrakta som dåligt. Flera kunder beskriver hur varor de köpt haft dålig kvalitet, andra beskriver hur personalen i deras varuhus varit okunnig. Bland de positiva omdömena beskrivs fördelar såsom Biltemas låga priser, bra sortiment och att det gått smidigt att skicka varor i retur.

Sammanfattning av Biltema och deras betalsätt

Av egen erfarenhet har vi en positiv inställning till Biltema och deras varuhus. När det kommer till deras betalsätt saknar vi i dagsläget någon riktig fakturabetalning, exempelvis Klarna eller Qliro. Detta skulle underlätta köp i deras varuhus betydligt. Vi anser även att deras kort Biltemakortet har lite för få fördelar för att vara intressant i dagsläget. Exempelvis skulle det vara intressant om man kunder införa bonuspoäng eller liknande.