Betala faktura med Paypal

Publicerat den 10 oktober 2019

PayPal startades redan 1998 utav bla Teslas nuvarande grundare Elon Musk och är idag aktiva på över 200 marknader med över 170 miljoner aktiva konton. Det som är PayPals grundidé och som gjort bolaget så stort är att man inte behöver ange sina kreditkortuppgifter för att kunna göra ett enskilt köp som tidigare var praxis.

PayPal är alltså en utav de första e-plånbokstjänsterna, en form utav elektronisk check för att ge ett annat exempel.

Hur fungerar PayPal och hur betalar man en faktura via PayPal

När du första gången sätter upp kontot anger dina kreditkortuppgifter och sedan sparas dessa krypterat. PayPal fungerar även så som att du kan ladda på ditt PayPal konto med pengar och använda det som en ren plånbok som pengarna kan dras ifrån, i det fall du inte vill ange dina kortuppgifter över huvud taget. Kom ihåg att det är till för säkra överföringar, inte en konkurrent till bankerna för tex fakturabetalning som PayPal inte har möjlighet för.

Betala med PayPal

Att betala med PayPalär alltså något som är väldigt enkelt och smidigt, du kan vara trygg i att PayPal på ett säkert sätt hanterar varje transaktion konfidentiellt.
Då de är ett utav världens största betalningsalternativ online behöver du inte vara orolig för ifall PayPal skall hantera dina uppgifter på ett suspekt sätt.

PayPal faktura och betalsätt via PayPal

PayPal stödjer alltså inte en ren betalning av en faktura, du måste alltså använda ett annat alternativ ifall du har fått en faktura och önskar betala den. PayPal är en e-plånbokstjänst som stödjer direktöverföringar ifrån PayPal till en butik eller ett företag men alltså inte en traditionell fakturabetalning.

Skicka faktura via PayPal

Har du ett företag kan du däremot själv skicka en faktura ut ifrån PayPal till en kund då PayPal stöd för det, det du behöver göra är följande:

1. Skapa ett PayPal konto.

2. Gå sedan till skapa faktura och fyll i alla uppgifter som behövs såsom adress, kontaktuppgifter, person/orgnummer, skicka sedan fakturan till kunden.
paypal faktura steg 1
2. Kunden får fakturan skickad per e-post som de sedan kan klicka upp och granska alla uppgifter du angett, informationen kan sedan skrivas ut.

3. I det fall du valt att erbjuda kund en delbetalning kan kunden delbetala din faktura, annars betalar kunden fakturan i sin helhet.