Butiker med Afterpay

Publicerat den 22 oktober 2019

Afterpay är en betalningslösning som går att använda hos ett stort antal butiker på nätet. Med Afterpay kan man som kund bland annat välja att betala med faktura, delbetalning, kort och direktbetalning. På den här sidan hittar du en lista över butiker där man kan handla med Afterpay. Vi guidar dig även till hur det går till.

Butiker med Afterpay 2022

  • Megabillig.se – Elektronik, leksaker, skönhet, kläder och presenter.
  • Råvarubutiken – Kosttillskott, livsmedel och superfood.
  • Trimtex – Cykling, löpning och fritid.
  • Bytdator – Begagnade datorer.
  • ToySpace – Leksaker, bilbarnstolar, spel, sparkcyklar.
  • Gröna Verktyg – Gräsklippare, motorsågar, häcksaxar.
  • Symaskinswebbshoppen – Symaskiner och tillbehör.
  • Z Motor & Trafik – Körkort, körlektioner och kurser.
  • Biljettshop – Konsertbiljetter.
  • Marinshopen – Båttillbehör och reservdelar.

Så går det till att betala med Afterpay

Här tittar vi närmare på de olika betalsätten inom Afterpay.

Afterpay faktura

Med Afterpay Faktura kan man betala efter att man tagit emot sin leverans. Man har 14 dagars betalningstid och vid köptillfället görs det en kreditkontroll. Det är enstaka gånger möjligt att flytta förfallodatum på sin faktura. Detta gör man genom att kontakta Afterpays kundtjänst.

Afterpay Konto

Med Afterpay konto kan du delbetala dina köp över nätet flexibelt. Du betalar en årsränta på 19,5%, samt en månatlig aviseringsavgift. Du kan välja att delbetala köp från 200 kronor och uppåt, och du betalar ingen uppläggningsavgift. Lägsta gränsen för inbetalning varje månad är cirka 10% av det utnyttjade kreditutrymmet.

Afterpay Delbetalning

Med Afterpay delbetalning betalar du in ett fast belopp varje månad och kan välja att dela upp din betalning på mellan 3-36 månader. Du betalar en uppläggningsavgift för delbetalningen på mellan 95-295 kronor. Årsräntan är 0% på delbetalningar upp till 6 månader. På delbetalningar mellan 12-36 månader är räntan 9,95%.

Betalningsfria månader

Med både Afterpay Delbetalning och Afterpay Konto har man rätt till upp till två betalningsfria månader varje år. Detta avser att betalningsvillkoren i övrigt följs.

Kortbetalning

Du kan betala med kort via Afterpay. De korten som i dagsläget accepteras är VISA och MasterCard.

Direktbetalning

Om du har konto hos någon av storbankerna i Sverige, samt möjlighet till att identifiera dig med bankid så kan du betala via direktbetalning. Det innebär att pengar dras direkt från ditt bankkonto vid köpet.

Företaget bakom Afterpay

Afterpay är än så länge en relativt liten aktör på den svenska marknaden. Bakom Afterpay ligger dock en större koncern vid namn Arvato Finacial Solutions, som är en del av Bertelsmann SE & Co. I Sverige är Afterpay registrerat som en bifirma till Arvato Finance AB.

Recension av Afterpay

I dagsläget är det relativt få butiker som använder sig av Afterpay. Sannolikheten att du ska stöta på deras betallösning är därför liten. Afterpays faktura och delbetalning liknar i stora drag den som finns hos Qliro, Klarna och Svea Ekonomi. Vad som dock särskiljer Afterpays Konto är att man behöver betala 10% av den återstående skulden varje månad, vilket är i högsta laget.

Vi väntar med spänning på att Afterpay utvecklar sina tjänster och med tiden integreras i fler och fler butiker. Vi anser att det är ett bra alternativ till att handla via Klarna eller Qliro, för den som exempelvis blivit spärrad eller är ute efter produkter i butiker som är anslutna till Afterpay.